Nokia ziet haar afzet van telefoons aantrekken – Update

Nokia heeft haar financiële cijfers bekend gemaakt over het tweede kwartaal van 2010. De producent zag zijn afzet van telefoons licht stijgen door de goedkopere smartphones die de producent de markt in wist te zetten.

Nokia N8

Producent Nokia heeft dan ook deze week haar cijfers bekend gemaakt. De producent is redelijk positief gestemd ondanks dat er veel investeerders en analisten om het ontslag vragen van haar CEO. Volgens interne bronnen is de producent al begonnen naar het zoeken van een nieuwe topman en zal deze zich volgende maand ergens moeten gaan aandienen. Echter met deze cijfers lijkt de topman een onttroning bespaard te blijven aangezien Nokia haar afzet zag toenemen. Volgens de zelfde CEO wist Nokia meer telefoons te slijten doordat het mid-range smartphones in de markt wist te zetten zoals de Nokia C5. De afzet van telefoons en services steeg in totaal met 2 procent vergeleken met het kwartaal ervoor. Vergelijken met vorig jaar was dit zelfs 3 procent, aldus de cijfers van de fabrikant. Nokia weet dan ook met gepaste trots te melden dat het 10 miljard euro omzet heeft gedraaid en dit is een kleine winst voor de producent. In totaal zijn er 111.1 miljoen telefoon door Nokia verkocht en de grootste stijging zat hem in de smartphones. De winst van de producent kreeg wel een klap aangezien deze met 31 procent kelderde.

Nokia is optimistisch over de vooruitzichten. De producent laat weten dat de markt aantrekt en dat het er vanuit gaat dat haar afzet zal stijgen. Ook belooft de CEO dat kort na de introductie van de Nokia N8 met Symbian^3 er meer telefoons zullen volgen op het OS. Al met al lijkt Nokia met deze cijfers de gemoederen wat te kunnen sussen.

Update op 22/7/2010 om 14:50 uur:

De Nokia CEO heeft inmiddels een verklaring afgelegd in de onderstaande video tegenover CNBC over zijn positie. De topman weet met harde woorden te melden dat er een einde gemaakt moet worden aan de speculatie omtrent zijn positie, op welke manier dan ook. Hiermee houd Olli-Pekka Kallasvuo het wel erg open of hij wel of niet aanblijft aangezien hij geen uitsluitsel kan bieden over zijn eigen positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters