Nokia ziet weinig heil in telefoons met touchscreen

Unwiredview heeft een interview met Antti Vasara gemaakt die veel stof doet opwaaien in telecom land. De algemeen directeur voor mobiele devices bij Nokia is niet erg te spreken over telefoons met touchscreen en denkt dan ook dat dat niet de toekomst is van Nokia en andere producenten.

Het opmerkelijke aan dit interview is, is dat veel producenten touchscreen zien als de toekomst van hun merk. Zo heeft elke grote telecomproducent wel een telefoon in zijn assortiment liggen die touchscreen heeft of een vorm daarvan. Het is de mening van Vasara dat mensen in feite touchscreens helemaal niet zo geweldig vinden, en de voorkeur geven aan een echt toetsenbord of een navigatie-knop om smartphones mee te bedienen. Hij denkt dat mensen veel liever typen op een echt toetsenbord dan op een schermpje.

Echter is de ontwikkeling dat beide aspecten, dus een touchscreen en een toetsenbord, op een telefoon geïntrigeerd worden. Zo heeft HTC een scala aan pda`s waarop deze aspecten zijn gebouwd. Deze producenten lopen dan ook als een trein en worden in vele gedaantes aangeboden door providers over de hele wereld.

Het huidige beleid van Nokia is echter, dat het slechts smartphones met touchscreen uit zal brengen wanneer de markt er volgens hen echt om vraagt. Tot die tijd blijven echte navigatieknoppen de voorkeur houden. Er zijn verder nog een paar opvallende aspecten te melden over het interview:

  • Nokia is not too enthusiastic about touchscreens, since all their tests had shown that users prefer keyboard and joystick for an input device. But they are ready for touchscreens if they see the demand
  • consumers don%u2019t like to learn using new shapes/form factors on mobile phones. That%u2019s why Nokia E70 isn%u2019t selling well
  • but Nokia will be launching entirely new type of mobile next year

Wat de toekomst zal brengen voor Nokia is alleen gissen, maar duidelijk is wel dat Nokia in een hele andere aanpak gelooft dan de andere producenten!

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters