Nokia ziet winst verdampen in het eerste kwartaal van 2009

Nokia zag het afgelopen kwartaal de winst dalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008 van 1,22 miljard euro naar 55 miljoen. De grootste telecomproducent van de wereld blijft echter optimistisch over de toekomst

Nokia beleeft in 2009 naar verwachting het slechtste jaar ooit. Door de economische crisis is de vraag naar mobieltjes flink gedaald. Het bedrijf verwacht dat het verkoopvolume van mobieltjes dit jaar met 10 procent zal dalen ten opzichte van vorig jaar. De omzet van Nokia ging het afgelopen kwartaal met 27 procent omlaag tot 9,3 miljard euro. In een meer positieve noot zei topman Olli-Pekka Kallasvuo dat de vraag voorspelbaarder is geworden in het tweede kwartaal. Dit komt doordat de voorraad van niet-verkochte mobieltjes bij winkels substantieel is gedaald. Analisten waren opgelucht dat het bedrijf zijn marktaandeel heeft weten te stabiliseren. Nokia verwacht in het tweede kwartaal zijn marktaandeel zelfs te kunnen vergroten. Analisten reageerden ook positief op het nieuws dat het bedrijf vasthoudt aan de eigen margedoelstellingen. Hierdoor steeg het aandeel Nokia gister ook enigszins op de beurs.

Nokia is momenteel druk bezig met het terugdringen van de kosten. Nadat eerder een grote ontslagronde was aangekondigd heeft het bedrijf nu duizend medewerkers gevonden die het bedrijf vrijwillig zonder gevolgen willen verlaten. Nokia zal daarnaast verder naar oplossingen gaan zoeken die zo min mogelijk impact hebben op het personeel om zo de kosten te drukken.

Bron: Nokia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters