Nokia ziet winst verdampen in het eerste kwartaal van 2009

Nokia zag het afgelopen kwartaal de winst dalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008 van 1,22 miljard euro naar 55 miljoen. De grootste telecomproducent van de wereld blijft echter optimistisch over de toekomst

Nokia beleeft in 2009 naar verwachting het slechtste jaar ooit. Door de economische crisis is de vraag naar mobieltjes flink gedaald. Het bedrijf verwacht dat het verkoopvolume van mobieltjes dit jaar met 10 procent zal dalen ten opzichte van vorig jaar. De omzet van Nokia ging het afgelopen kwartaal met 27 procent omlaag tot 9,3 miljard euro. In een meer positieve noot zei topman Olli-Pekka Kallasvuo dat de vraag voorspelbaarder is geworden in het tweede kwartaal. Dit komt doordat de voorraad van niet-verkochte mobieltjes bij winkels substantieel is gedaald. Analisten waren opgelucht dat het bedrijf zijn marktaandeel heeft weten te stabiliseren. Nokia verwacht in het tweede kwartaal zijn marktaandeel zelfs te kunnen vergroten. Analisten reageerden ook positief op het nieuws dat het bedrijf vasthoudt aan de eigen margedoelstellingen. Hierdoor steeg het aandeel Nokia gister ook enigszins op de beurs.

Nokia is momenteel druk bezig met het terugdringen van de kosten. Nadat eerder een grote ontslagronde was aangekondigd heeft het bedrijf nu duizend medewerkers gevonden die het bedrijf vrijwillig zonder gevolgen willen verlaten. Nokia zal daarnaast verder naar oplossingen gaan zoeken die zo min mogelijk impact hebben op het personeel om zo de kosten te drukken.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters