'Nokia zou waterdichte telefoon willen maken'

Nokia zou van plan zijn om een waterdichte smartphone te maken die gebruikmaakt van de nanotechnologie die we kennen van bijvoorbeeld Liquipel. Daarbij worden de interne elektronica bespoten met een spray die alles beschermt tegen water,

water bericht

Nokia zou op het Mobile World Congress al een deal hebben gesloten met P2i, een van de fabrikanten van zo’n nano-coating. Hierbij wordt de interne elektronica niet met klepjes beschermd, zoals bij de waterdichte Sony Xperia Z of de Samsung Galaxy Xcover 2, maar met een coating die op moleculair niveau bescherming beidt.

Die bescherming ontstaat doordat de moleculen van de coating veel kleiner zijn dan watermoleculen. Die kunnen er dus niet tussendoor en zo wordt de elektronica gespaard. De Nokiatelefoon die gebruikmaakt van P2i heeft dus, net als alle andere, alle gebruikelijke openingen voor headset, microUSB enzovoorts.

Nokia zou volgens bronnen die een Russische site heeft aangeboord, al dit jaar met zo’n waterdicht gemaakte telefoon naar de markt willen komen. Wellicht strekt de deal met P2i zich zelfs uit tot meerdere bestaande Nokia-modellen, dat is niet bekendgemaakt.

P2i is naar verluidt al gebruikt in Alcatel One Touch-toestellen en de Huawei Ascend D2. Wellicht wil Nokia de komende Lumia 1000 EOS-telefoon met PureView-camera het eerst waterdicht op de markt brengen.

Bron: GSM Arena

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters