'Nokia zou waterdichte telefoon willen maken'

Nokia zou van plan zijn om een waterdichte smartphone te maken die gebruikmaakt van de nanotechnologie die we kennen van bijvoorbeeld Liquipel. Daarbij worden de interne elektronica bespoten met een spray die alles beschermt tegen water,

water bericht

Nokia zou op het Mobile World Congress al een deal hebben gesloten met P2i, een van de fabrikanten van zo’n nano-coating. Hierbij wordt de interne elektronica niet met klepjes beschermd, zoals bij de waterdichte Sony Xperia Z of de Samsung Galaxy Xcover 2, maar met een coating die op moleculair niveau bescherming beidt.

Die bescherming ontstaat doordat de moleculen van de coating veel kleiner zijn dan watermoleculen. Die kunnen er dus niet tussendoor en zo wordt de elektronica gespaard. De Nokiatelefoon die gebruikmaakt van P2i heeft dus, net als alle andere, alle gebruikelijke openingen voor headset, microUSB enzovoorts.

Nokia zou volgens bronnen die een Russische site heeft aangeboord, al dit jaar met zo’n waterdicht gemaakte telefoon naar de markt willen komen. Wellicht strekt de deal met P2i zich zelfs uit tot meerdere bestaande Nokia-modellen, dat is niet bekendgemaakt.

P2i is naar verluidt al gebruikt in Alcatel One Touch-toestellen en de Huawei Ascend D2. Wellicht wil Nokia de komende Lumia 1000 EOS-telefoon met PureView-camera het eerst waterdicht op de markt brengen.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mnarijnm vd sluijs -

  wow is dat serieus dat al gebruikt is in Alcatel One Touch-toestellen en de Huawei Ascend D2??? daar heb ik niks van gehoord

  1. bartvuijk -

   Vermoedelijk niet door de fabrikant zelf, maar door een wederverkoper gok ik zo. We gaan ook eens even op zoek wie dat heeft gedaan…
   —>> edit: P2i heeft Alcateltoestellen zelf gedaan, zie http://www.p2i.com/alcatel maar de Ascend D2 is waarschijnlijk door een ander bedrijf ingesmeerd. Hoe het werkt is trouwens best leuk om te zien: http://www.channels.com/episodes/16282007?page=5 Binnenkort overigens een video hier over Liquipel, een concurrerend nano-spulletje dat we tijdens het MWC tegenkwamen.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters