'Nokia's applicatiewinkel zal duizenden apps bevatten tijdens de lancering'

Nokia heeft tijdens de Nokia Developer Summit 2009 laten weten dat het ervoor gaat zorgen dat er al duizenden applicaties beschikbaar zullen zijn voor het Symbian S60 OS zodra de Ovi applicatiewinkel online gaat. De producent wilde nog geen exacte aantallen noemen.

Tijdens de Nokia Developer Summit 2009 wist Eric John, director of marketing voor Forum Nokia, te vertellen dat de langverwachte applicatiewinkel van de producent boordevol applicaties zal zitten bij de lancering. John zei dat er minstens duizend applicaties beschikbaar zouden zijn na de launch, hij gaat er echter vanuit dat er een meervoud van dat aantal aanwezig zal zijn in de nieuwe winkel van Nokia. Nokia zou daarnaast druk bezig zijn om zieltjes te winnen bij ontwikkelaars. Zo heeft de producent tientallen iPhone-ontwikkelaars om de tafel gehad om met hen te bespreken waar ze momenteel bij Apple tegenaan lopen. Nokia heeft hen er naar eigen zeggen van weten te overtuigen om nu applicaties voor Ovi te gaan ontwikkelen omdat ze hier meer vrijheid zouden hebben en het publiek van Nokia wereldwijd vele malen groter zou zijn. Daarnaast zou het verkoopmodel van Nokia interessanter zijn dan dat van de concurrenten, waardoor ontwikkelaars meer kunnen verdienen.

De Nokia Ovi applicatiewinkel zal rond juni online komen, tegelijk met de lancering van de Nokia N97. Exacte data zijn nog niet vrijgegeven, echter wist Nokia tijdens de Televisie-beurs te vertellen dat deze introductie voor het eind van juni afgerond zou moeten zijn.

Nokia Ovi app sotre 

Bron: eWeek

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters