'Nokia's applicatiewinkel zal duizenden apps bevatten tijdens de lancering'

Nokia heeft tijdens de Nokia Developer Summit 2009 laten weten dat het ervoor gaat zorgen dat er al duizenden applicaties beschikbaar zullen zijn voor het Symbian S60 OS zodra de Ovi applicatiewinkel online gaat. De producent wilde nog geen exacte aantallen noemen.

Tijdens de Nokia Developer Summit 2009 wist Eric John, director of marketing voor Forum Nokia, te vertellen dat de langverwachte applicatiewinkel van de producent boordevol applicaties zal zitten bij de lancering. John zei dat er minstens duizend applicaties beschikbaar zouden zijn na de launch, hij gaat er echter vanuit dat er een meervoud van dat aantal aanwezig zal zijn in de nieuwe winkel van Nokia. Nokia zou daarnaast druk bezig zijn om zieltjes te winnen bij ontwikkelaars. Zo heeft de producent tientallen iPhone-ontwikkelaars om de tafel gehad om met hen te bespreken waar ze momenteel bij Apple tegenaan lopen. Nokia heeft hen er naar eigen zeggen van weten te overtuigen om nu applicaties voor Ovi te gaan ontwikkelen omdat ze hier meer vrijheid zouden hebben en het publiek van Nokia wereldwijd vele malen groter zou zijn. Daarnaast zou het verkoopmodel van Nokia interessanter zijn dan dat van de concurrenten, waardoor ontwikkelaars meer kunnen verdienen.

De Nokia Ovi applicatiewinkel zal rond juni online komen, tegelijk met de lancering van de Nokia N97. Exacte data zijn nog niet vrijgegeven, echter wist Nokia tijdens de Televisie-beurs te vertellen dat deze introductie voor het eind van juni afgerond zou moeten zijn.

Nokia Ovi app sotre 

Bron: eWeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters