Nokia's CEO vestigt hoop op low-end segment van de markt

Nokia krijgt een flink pak slaag op de smartphonemarkt, en de aandelen kelderen. CEO Stephen Elop blijft echter positief; hij ziet grote kansen voor het Finse bedrijf om marktleider te blijven in het goedkoopste segment van de markt, totdat de langverwachte Nokia Windows-telefoons op de markt komen. En die moeten dan uiteindelijk de smartphonemarkt veroveren.

Nokia Stephen Elop

All THings D had een chatsessie met de CEO van het geplaagde bedrijf. Dat begin dit jaar aankondigde Symbian de deur uit te doen, en te vervangen door Windows Phone 7. Sindsdien gaat het minder en minder met Nokia.

De concurrentie van vooral Androidtelefoons breekt Nokia op. Maar toch zal Nokia hier in het lage segment aan het langste eind trekken, omdat de Symbian-telefoons in het low-end van de markt gewoon veel beter zijn dan de goedkoopste Androidtelefoons, aldus Elop. Hij erkent dat Android de Nokia’s met Symbian wegconcurreert in het high-end van de markt, maar in het lagere segment regeren de goedkoopste Nokia’s nog altijd, meent hij en dat zal niet veranderen.

Als eind dit jaar de eerste Nokia smartphones met Windows Phone 7 verschijnen, kan Nokia ook in het hoge segment weer zijn partij meeblazen. De overlevingsstrategie van Elop tot dat moment is dus: veel goedkope telefoons verkopen, want die beslaan ongeveer de helft van de omzet van het Finse bedrijf.

Bron: All Things D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. raar -

  raar hij wilt met de low end Smarthphone de marktleider blijven, maar tot nu toe zie ik maar een low end toestel dat beter is dan android low end:
  de nokia c6-01.
  hoe willen ze met 1 toestel de marktleider blijven.
  oke meegeteld de nokia c5-03 en de nokia c6 die op symbian s60v5 draaien maar egt beter zou dan android zou ik ze niet noemen.
  dus met drie toestellen willen ze marktleider op de low end blijven, waarvan er maar een echt beter dan android is. hopelijk brengen ze nog een low end symbian ^3 dan zouden ze hun kansen vergroten.

  ik wens ze suc6, want android low end :
  samsung galaxy mini
  htc : wildfire S
  sony ericsson : SE x mini/pro ( de niewe met 1 gig processor )

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters