Nokia's CEO vestigt hoop op low-end segment van de markt

Nokia krijgt een flink pak slaag op de smartphonemarkt, en de aandelen kelderen. CEO Stephen Elop blijft echter positief; hij ziet grote kansen voor het Finse bedrijf om marktleider te blijven in het goedkoopste segment van de markt, totdat de langverwachte Nokia Windows-telefoons op de markt komen. En die moeten dan uiteindelijk de smartphonemarkt veroveren.

Nokia Stephen Elop

All THings D had een chatsessie met de CEO van het geplaagde bedrijf. Dat begin dit jaar aankondigde Symbian de deur uit te doen, en te vervangen door Windows Phone 7. Sindsdien gaat het minder en minder met Nokia.

De concurrentie van vooral Androidtelefoons breekt Nokia op. Maar toch zal Nokia hier in het lage segment aan het langste eind trekken, omdat de Symbian-telefoons in het low-end van de markt gewoon veel beter zijn dan de goedkoopste Androidtelefoons, aldus Elop. Hij erkent dat Android de Nokia’s met Symbian wegconcurreert in het high-end van de markt, maar in het lagere segment regeren de goedkoopste Nokia’s nog altijd, meent hij en dat zal niet veranderen.

Als eind dit jaar de eerste Nokia smartphones met Windows Phone 7 verschijnen, kan Nokia ook in het hoge segment weer zijn partij meeblazen. De overlevingsstrategie van Elop tot dat moment is dus: veel goedkope telefoons verkopen, want die beslaan ongeveer de helft van de omzet van het Finse bedrijf.

Bron: All Things D

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters