Nokia's CEO vestigt hoop op low-end segment van de markt

Nokia krijgt een flink pak slaag op de smartphonemarkt, en de aandelen kelderen. CEO Stephen Elop blijft echter positief; hij ziet grote kansen voor het Finse bedrijf om marktleider te blijven in het goedkoopste segment van de markt, totdat de langverwachte Nokia Windows-telefoons op de markt komen. En die moeten dan uiteindelijk de smartphonemarkt veroveren.

Nokia Stephen Elop

All THings D had een chatsessie met de CEO van het geplaagde bedrijf. Dat begin dit jaar aankondigde Symbian de deur uit te doen, en te vervangen door Windows Phone 7. Sindsdien gaat het minder en minder met Nokia.

De concurrentie van vooral Androidtelefoons breekt Nokia op. Maar toch zal Nokia hier in het lage segment aan het langste eind trekken, omdat de Symbian-telefoons in het low-end van de markt gewoon veel beter zijn dan de goedkoopste Androidtelefoons, aldus Elop. Hij erkent dat Android de Nokia’s met Symbian wegconcurreert in het high-end van de markt, maar in het lagere segment regeren de goedkoopste Nokia’s nog altijd, meent hij en dat zal niet veranderen.

Als eind dit jaar de eerste Nokia smartphones met Windows Phone 7 verschijnen, kan Nokia ook in het hoge segment weer zijn partij meeblazen. De overlevingsstrategie van Elop tot dat moment is dus: veel goedkope telefoons verkopen, want die beslaan ongeveer de helft van de omzet van het Finse bedrijf.

Bron: All Things D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. raar -

  raar hij wilt met de low end Smarthphone de marktleider blijven, maar tot nu toe zie ik maar een low end toestel dat beter is dan android low end:
  de nokia c6-01.
  hoe willen ze met 1 toestel de marktleider blijven.
  oke meegeteld de nokia c5-03 en de nokia c6 die op symbian s60v5 draaien maar egt beter zou dan android zou ik ze niet noemen.
  dus met drie toestellen willen ze marktleider op de low end blijven, waarvan er maar een echt beter dan android is. hopelijk brengen ze nog een low end symbian ^3 dan zouden ze hun kansen vergroten.

  ik wens ze suc6, want android low end :
  samsung galaxy mini
  htc : wildfire S
  sony ericsson : SE x mini/pro ( de niewe met 1 gig processor )

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters