Nokia's Comes With Music zit iTunes op de hielen in Europa

Uit onderzoek van comScore zou blijken dat Comes With Music in Europa een marktaandeel van 22 procent geniet. De iTunes-winkel van Apple zou een marktaandeel van 28 procent hebben op telefoons.

Volgens een onderzoek van comScore in vijf Europese landen blijkt dat iTunes van Apple een geduchte concurrent heeft. De muziekdienst van Nokia genaamd Comes With Music werd tot nog toe bekritiseerd omdat het niet aan zou slaan in de landen waarin het actief is. Uit het onderzoek zou echter blijken dat in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italie de dienst het beter doet dan gedacht. Daar waar iTunes een marktaandeel heeft van rond de 28 procent mag Nokia een marktaandeel genieten van rond de 22 procent. De data is gemeten over een periode van drie maanden en geldt uitsluitend voor muziekdiensten die via de mobiel beluisterd en gedownload worden.

Het succes van Comes With Music zou liggen in het feit dat Nokia op mobieltjes flink aan het adverteren is en Apple zou dat niet doen. Daarnaast heeft Nokia grote sterren aan zich gebonden die de dienst moet promoten en dit allemaal zou aanslaan bij consumenten. Volgens het onderzoek luisteren momenteel 54 miljoen mensen via hun mobiel naar muziek waarvoor ze tevens betalen.

Nokia 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters