'Nokia's marktaandeel in VS stijgt straks weer'

Strategy Analytics, een marktanalysebureau, meldt dat Nokia na het partnerschap met Microsoft straks weer een stevig marktaandeel in de mobiele markt in de Verenigde Staten kan krijgen. Tien procent van de mobiele telefoonbezitters loopt straks in de VS weer met een Nokia rond, meldt het bureau.

Nokia Windows Phone 7

Naast Nokia stijgt ook het aandeel van Samsung flink op de mobiele telefoonmarkt in de Verenigde Staten. Samsung zal straks 21 procent bezetten, meldt Strategy Analytics.

De rol van Nokia in Amerika was de afgelopen jaren juist uitgespeeld. Sinds de slimme besturingssystemen in opmars zijn aan de ene kant, en de low-budget Samsungtoestellen aan de andere kant, zijn de Finse kwaliteitsproducten bijna nergens meer te vinden. Dat zal gaan veranderen als Microsoft zijn dollars gaat gebruiken voor een geweldige reclamecampagne voor Windows Phone 7, waar Nokia op gaat overschakelen, meldt Strategy Analytics. En ook Samsung (die zowel Android- als WP7-toestellen maakt) zal daarop meeliften.

Samsung heeft daarbij een comfortabele positie, want die kan vrijelijk kiezen welk besturingssysteem op welk moment de voorkeur krijgt. Het merk staat stevig in de markt in de VS, en terwijl Nokia zich herstelt, verstevigt Samsung zijn marktpositie bij de overburen.

Strategy Analytics vermeldt de marktpercentages die Nokia (10%) en Samsung (21%) in 2015 zullen hebben in Amerika.

Tom Kang van Strategy Analytics: ”Samsung heeft een goede reputatie opgebouwd in de VS en zal zeker verder groeien in marktaandeel op de smartphonemarkt. Samsung kan ook zelf de beste balans kiezen tussen Android en WP7 voor zijn producten.

Martin Bradley van het bureau voegt daaraan toe: ”Samsung kan profiteren van het verbgeterde WP7 ecosysteem dat groeit uit het partnerschap van Microsoft en Nokia in de VS. Als Microsoft’s steun aan Nokia effectief blijkt voor het verbeteren van Nokia’s marktaandeel, kan Samsung beslissen om ook meer te doen met WP7 in zijn portfolio. De dollars van Microsoft marketing zullen bepalen of verkopers de keuze voor het WP7 ecosysteem maken.

Bron: Business Wire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters