Nokia's MeeGo-topman stapt ook op

De Vice President van MeeGo bij Nokia heeft bekend gemaakt dat hij het voor gezien houd bij de producent. Een reden wordt door de topman genaamd Ari Jaaksi niet gegeven.

Sinds de aankondiging van de nieuwe CEO voor Nokia lijkt de producent schoon schip te maken met de managers uit de oude garde. Nadat de inmiddels oud-CEO aan de kant werd gezet wist ook de smartphone-topman van de producent zijn biezen te pakken. Niet veel eerder had ook al de voorman van het raad van bestuur binnen Nokia aangekondigd zijn taken neer te gaan leggen en ook de man die verantwoordelijk is voor Nokia Engeland gaat zijn heil ergens anders zoeken. Nu lijkt het vijfde slachtoffer gevallen te zijn in de vorm van Ari Jaaksi, Vice President voor MeeGo binnen Nokia. Jaaksi is al 12 jaar werkzaam voor de producent en sinds 2003 verantwoordelijk voor het Linux OS van de producent. De beste man was onder meer verantwoordelijk voor de eerste Maemo-telefoon genaamd de Nokia N900. Ook wist hij nog Nokia en Intel samen te brengen in de vorm van het vernieuwde MeeGo OS.

Onduidelijk is nog waarom Jaaksi weggaat bij Nokia echter kan het geen te wijten zijn aan eventuele vertragingen van MeeGo-telefoons. Nokia zou van plan zijn om nog dit jaar een nieuwe MeeGo-telefoon aan te gaan kondigen en de producent spreekt deze verwachting nog steeds uit. Jaaksi zelf wilde het alleen laten bij zijn vertrek bij de Finnen.

MeeGo cartoon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters