“Nokia's NFC-gsm's kunnen Londense lekke OV-kaart vervangen”

Nokia heeft een succesvolle test afgerond in Londen met hun eigen NFC-mobieltjes. Volgens Nokia kunnen de mobieltjes de OV-kaart van Londen vervangingen waarop de laatste tijd erg veel commentaar is.

Volgens de Finse mobieltjesmaker is de test, die plaatshad tussen november 2007 en mei 2008, zo succesvol geweest dat bijna tachtig procent van de deelnemers verlangt naar een mobiele betaaloplossing. In de test werden vijfhonderd proefpersonen uitgerust met NFC-compatible Nokia-mobieltjes. Daarbij was een hoeveelheid kredietpunten toegevoegd in de de vorm van het Londense Oyster en het payWave-systeem van de bank Barclays.

Het Oyster-systeem maakte het voor de proefkonijnen mogelijk om met zowel de bus, de metro als de trein zich door het openbaar netwerk te bewegen. Het mobieltje langs een scanner bewegen was het enige wat daarbij noodzakelijk was. Met payWave konden kleine transacties in kiosken gedaan worden. Ongeveer 89 procent van de gebruikers was te spreken over de Oyster-functionaliteit die geboden werd. Daarnaast wilden ongeveer tweederde van de respondenten de payWave-dienst behouden.

Naast Nokia zijn ook andere telefoonfabrikanten geïnteresseerd geraakt in de NFC-technologie. De applicaties die daarvoor nodig zijn, trekken niet veel meer extra energie van de batterij en bovendien is de interface, via het menu van de mobiel, uiterst simpel te noemen. Ook kan het mobieltje simpelweg uitgezet worden en het systeem blijft, doordat het via een aparte chip werkt, actief. Bovendien zijn NFC-chips in mobiele telefoons in de regel beter beveiligd dan de Mifare Classic die in de Oystercard zit. Eerder dit jaar werd de Oysterkaart gekraakt door een stel Nijmeegse onderzoekers van de Radboud Universiteit. Zij slaagden erin om gratis met Oyster-kaarten door het Londense vervoersnetwerk te reizen en onderweg zelfs poortjes te blokkeren.

In augustus beëindigden de Londense vervoerders het contract met Oyster. Naar eigen zeggen niet vanwege de hacks of het feit dat er meer dan 40.000 persoonsgegevens op straat kwamen te liggen, maar vanuit een kostenargument. Naar schatting maken momenteel ongeveer 6 miljoen mensen gebruik van een Oyster-kaart in het Verenigd Koninkrijk.

02NFCuk1 

Bron: Webwereld

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters