'Nokia's Windows 8 RT-tablet krijgt een 10-inch scherm”

Volgens The Verge zal Nokia’s eerste tablet een 10.1-inch groot scherm mee gaan krijgen. De speciale cover voor de tablet zal een ingebouwd toetsenbord en batterij herbergen.

Volgens The Verge zal de tablet van Microsoft ook over een simkaart kunnen gaan beschikken. Amerika’s grootste provider, AT&T, heeft zich al bereid gevonden om de tablet te gaan voeren in haar winkels en webshop. De tablet van Nokia zal op Windows 8 RT gaan draaien en daarmee over een ARM-chip gaan beschikken. De verwachting is dat de tablet over een Qualcomm-chip gaat beschikken. Het scherm van de tablet zal iets groter zijn dan die van een iPad; 10.1-inch.

Volgens de bron steekt Nokia veel tijd in de cover van de tablet. De cover wordt speciaal ontworpen voor de tablet en zal een ingebouwde batterij herbergen zodat de tablet extra lang mee kan gaan. Daarnaast zal ook een ingebouwd toetsenbord in de cover verwerkt zijn. De cover herbergt daarnaast ook twee usb-aansluitingen en de tablet moet in totaal 10 uur op een enkele lading mee gaan. Daarnaast zou hij extra snel opgeladen kunnen worden.

De tablet van Nokia zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 op de markt gaan komen. De fabrikant zou in eerste instantie een gelimiteerde oplage laten produceren om zo eerst de vraag voor de tablet af te wachten, aldus The Verge.

Nokia Tablet 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters