Nominaties Telecom Awards 2015 bekend

Ook dit jaar worden de Telecom Awards uitgereikt door zes telecomwebsites uit Nederland. Alle fabrikanten hebben hun telefoons genomineerd en het testen gaat nu beginnen.

Net als in 2014 gaan ook dit jaar zes websites de Telecom Awards 2015 uitreiken. Fabrikanten zijn in de gelegenheid gesteld zelf toestellen te nomineren in drie prijscategorie├źn, zodat van selectie op basis van eventuele persoonlijke voorkeur bij de juryleden geen sprake kan zijn. In elke categorie worden twee Telecom Awards uitgereikt; het beste product en de beste koop. De jury, bestaande uit experts van All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear, zullen alle genomineerde toestellen onafhankelijk beoordelen. Androidworld zal geen iPhones en Windows Phone-smartphones beoordelen omdat ze hier geen ervaring mee hebben.

Inmiddels hebben alle fabrikanten hun nominaties ingezonden en is bekend welke smartphones er dit jaar mee doen voor de Telecom Awards 2015. De nieuwe Microsoft-telefoons doen jammer genoeg dit jaar niet mee; Microsoft brengt de telefoons net te laat op de markt om mee te kunnen doen met de Telecom Awards 2015. Ook andere fabrikanten, zoals Gigaset en WileyFox, kunnen hierdoor niet mee doen dit jaar.

De winnaars worden op 2 november 2015 bekend gemaakt. Een week voor het bekend maken van de winnaar zullen de redacties van de deelnemende websites een dag lang alle nominaties gezamenlijk testen en beoordelen. Daarnaast zullen er door Hardware.info benchmarks gedraaid worden van alle smartphones. Deze cijfers tellen wij bij de jurycijfers op en zullen gedeeltelijk gepubliceerd worden.

Wat opvalt dit jaar is dat fabrikanten goed gekeken hebben naar de prijs/kwaliteit-verhouding van hun smartphones. Zo hebben meerdere fabrikanten geen smartphones genomineerd in het lage of juist in het hoge segment. Ook doen er dit jaar nieuwe fabrikanten mee, zoals Wiko, Honor en Kazam. De nominaties voor 2015 zien er als volgt uit:

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

  Volg ons via