Noord-Korea brengt Androidtablet uit zonder internet

Meestal gaat het hier over elektrotechnische snufjes van Zuid-Koreaanse bedrijven zoals Samsung en LG, maar nu trekt een Noord-Koreaans product de aandacht. Het communistische land heeft namelijk een eigen Androidtablet uitgebracht. Enig nadeel: je kunt er het internet niet mee op.

Noord-Korea brengt Androidtablet uit zonder internet samjiyon

De tablet heeft ook een naam: Samjiyon, niet te verwarren met Samsung. De WiFiloze tablet, die evenmin een 3G-verbinding heeft, is door een overheidsbedrijf in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang gepresenteerd voor een select publiek.

Momenteel is er in Pyongyang een handelsconferentie aan de gang waar de tablet is geshowd. Specificaties zijn echter schaars. De tablet zou in ieder geval op Android lopen, en geen internetverbindingen van enig soort bieden. Dat maakt niet zoveel uit in Noord-Korea, want er is toch nergens WiFi of 3G in de lucht.

Aan de schaarse foto’s te zien gaat het om een 10-inch tablet. Dat is meteen alle informatie die erover bekend is. De tablet was nog even te zien op de Noord-Koreaanse staatstelevisie.

Getwijfeld wordt of de tablet zo van maak en bouw is, dat het voldoet aan de juridische eisen die Google aan het gebruik van Android stelt. Google heeft een tijdje geleden al gemeld dat de software van het bedrijf legaal gebruikt moet worden.

Noord-Korea heeft zo te zien de tablet vooral voor de eigen bevolking uitgebracht, en niet met het oog op export. Over de prijs is niets bekendgemaakt.

Noord-Korea brengt Androidtablet uit zonder internet 0928 kctv tablet 04 580x386 

Bron: Slashgear

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters