Noord-Korea brengt Androidtablet uit zonder internet

Meestal gaat het hier over elektrotechnische snufjes van Zuid-Koreaanse bedrijven zoals Samsung en LG, maar nu trekt een Noord-Koreaans product de aandacht. Het communistische land heeft namelijk een eigen Androidtablet uitgebracht. Enig nadeel: je kunt er het internet niet mee op.

Noord-Korea brengt Androidtablet uit zonder internet samjiyon

De tablet heeft ook een naam: Samjiyon, niet te verwarren met Samsung. De WiFiloze tablet, die evenmin een 3G-verbinding heeft, is door een overheidsbedrijf in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang gepresenteerd voor een select publiek.

Momenteel is er in Pyongyang een handelsconferentie aan de gang waar de tablet is geshowd. Specificaties zijn echter schaars. De tablet zou in ieder geval op Android lopen, en geen internetverbindingen van enig soort bieden. Dat maakt niet zoveel uit in Noord-Korea, want er is toch nergens WiFi of 3G in de lucht.

Aan de schaarse foto’s te zien gaat het om een 10-inch tablet. Dat is meteen alle informatie die erover bekend is. De tablet was nog even te zien op de Noord-Koreaanse staatstelevisie.

Getwijfeld wordt of de tablet zo van maak en bouw is, dat het voldoet aan de juridische eisen die Google aan het gebruik van Android stelt. Google heeft een tijdje geleden al gemeld dat de software van het bedrijf legaal gebruikt moet worden.

Noord-Korea heeft zo te zien de tablet vooral voor de eigen bevolking uitgebracht, en niet met het oog op export. Over de prijs is niets bekendgemaakt.

Noord-Korea brengt Androidtablet uit zonder internet 0928 kctv tablet 04 580x386 

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. android underground -

    Dat apparaat is volgens de noordkoreaanse wet ongetwijfeld 100% legaal, en andere wetten gelden daar niet.

    "Getwijfeld wordt of de tablet zo van maak en bouw is, dat het voldoet aan de juridische eisen die Google aan het gebruik van Android stelt. Google heeft een tijdje geleden al gemeld dat de software van het bedrijf legaal gebruikt moet worden."

  2. hanszw -

    Het lachertje van deze week is dit, hebben ze daar wel een stopcontact om hem op te laden of doen ze dat door met de tablet in de hand rondjes te gaan rennen? Geen internet geen 3G, logisch want anders wordt het moeilijker om de bevolking dom te houden.

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Snapdragon 660- en 630-processor

Snapdragon 660- en 630-processor brengen high end-features naar midrangers lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters