Norton: malwareproblemen bij Android 'nog maar net begonnen'

Maker van antivirussoftware Norton meldt dat de malware-problemen, die af en toe opduiken in Androidtelefoons, nog maar het begin zijn van veel grotere veiligheidsproblemen met het mobiele besturingssysteem van Google.

Norton

berichten over malware en Android zijn steeds vaker te lezen, en volgens Norton is dat niet voor niets. Hackers richten zich meer en meer op de mobiele wereld en Android is een van de grootste doelwitten.

Norton biedt verschillende virusscanners aan voor mobiele apparaten, dus het bedrijf heeft er belang bij om mensen bang te maken voor malware in hun Androidtelefoons. Maar het is wel een bedrijf dat een zeer ruime ervaring heeft in de wereld van virussen en Trojan horses.

Norton meldt dat Android steeds aantrekkelijker wordt voor de hackers. Het OS is open en er kan via diefstal geld aan verdiend worden. Apps kunnen zo worden opgezet dat gevoelige informatie van de telefoons wordt buitgemaakt. Ook worden telefoons zonder medeweten van hun eigenaar aan het werk gezet om dure 0906-nummers van de hackers te bellen, wordt er op het mobieltje gespioneerd, worden zoekmachines op het toestel zo afgesteld dat alle zoekopdrachten bij sites van hackers uitkomen, en het toestel en alles wat erin zit aan informatie plunderen.

Omdat Google de Android Market niet actief monitort, is het voor hackers nog aantrekkelijker om zich op dit OS te richten. Volgens Norton, die hierover een demonstratie gaf, is het kinderlijk eenvoudig om een met malware geïnfecteerde app in de officiële Android Market te krijgen.

De groei van de malware voor Android is volgens Norton sterk, maar valt nog altijd in het niets vergeleken met de virussen die voor de PC en de laptop worden geschreven. De mobiele virussen verkeren volgens Norton nog in het kinderstadium; de gevallen die bekend raken, betreffen vaak experimenten van geboefte.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Super Mario Run

Grote update voor Super Mario Run uitgerold: dit is er nieuw lees verder

Flappy Bird iOS 11 apps

Deze vijf klassieke must-have apps werken niet meer op iOS 11 😔 lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters