NOS doet goeden zaken op de mobiel

Ruim 100.000 mensen hebben een speciale applicatie gedownload waarmee ze via hun mobiele telefoon programma’s van de NOS kunnen bekijken. De omroep is, vier maanden na de start van NOS Mobiel, zeer tevreden met dit resultaat.

De zendgemachtigde maakte maandag verder bekend dat een groeiend aantal gebruikers ook een Teletekstapplicatie heeft geïnstalleerd: 12.000 keer voor een Blackberry en 34.000 keer voor de iPhone (40 procent van alle iPhone-bezitters). In totaal werden in september via al deze mobiele sites en applicaties al meer dan 7 miljoen pagina’s opgevraagd.

Aanvullend representatief onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate, leert onder meer dat ruim de helft van de personen die de NOS Mobiel-applicatie heeft geïnstalleerd, dagelijks gebruikmaakt van de dienst. Voor 77 procent van de respondenten is het volgen van het laatste nieuws de belangrijkste reden om de applicatie te installeren.

Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media NOS: ,,De gebruikersaantallen, aangevuld met de resultaten van het representatieve onderzoek van Synovate, tonen aan dat het Nederlands publiek ons mobiele platform in toenemende mate weet te vinden en te waarderen. We zijn bijzonder trots dat we al na vier maanden kunnen concluderen dat de NOS een van de grootste mobiele platforms is in Nederland. We groeien als kool.”

De NOS is op 3 juni met haar mobiele platform begonnen om ook de groeiende groep mobiele gebruikers van nieuws te voorzien. Het gebruik heeft tijdens de sportzomer een grote vlucht genomen. Er is veel (video)content beschikbaar gesteld via NOS Mobiel, waaronder alle etappes van de Tour de France, 13 live kanalen tijdens de Olympische Spelen, clips, het NOS Journaal, Teletekst, file-informatie en het weerbericht.

13901_6a87ff7d 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters