NOS doet goeden zaken op de mobiel

Ruim 100.000 mensen hebben een speciale applicatie gedownload waarmee ze via hun mobiele telefoon programma’s van de NOS kunnen bekijken. De omroep is, vier maanden na de start van NOS Mobiel, zeer tevreden met dit resultaat.

De zendgemachtigde maakte maandag verder bekend dat een groeiend aantal gebruikers ook een Teletekstapplicatie heeft geïnstalleerd: 12.000 keer voor een Blackberry en 34.000 keer voor de iPhone (40 procent van alle iPhone-bezitters). In totaal werden in september via al deze mobiele sites en applicaties al meer dan 7 miljoen pagina’s opgevraagd.

Aanvullend representatief onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Synovate, leert onder meer dat ruim de helft van de personen die de NOS Mobiel-applicatie heeft geïnstalleerd, dagelijks gebruikmaakt van de dienst. Voor 77 procent van de respondenten is het volgen van het laatste nieuws de belangrijkste reden om de applicatie te installeren.

Roeland Stekelenburg, hoofd Nieuwe Media NOS: ,,De gebruikersaantallen, aangevuld met de resultaten van het representatieve onderzoek van Synovate, tonen aan dat het Nederlands publiek ons mobiele platform in toenemende mate weet te vinden en te waarderen. We zijn bijzonder trots dat we al na vier maanden kunnen concluderen dat de NOS een van de grootste mobiele platforms is in Nederland. We groeien als kool.”

De NOS is op 3 juni met haar mobiele platform begonnen om ook de groeiende groep mobiele gebruikers van nieuws te voorzien. Het gebruik heeft tijdens de sportzomer een grote vlucht genomen. Er is veel (video)content beschikbaar gesteld via NOS Mobiel, waaronder alle etappes van de Tour de France, 13 live kanalen tijdens de Olympische Spelen, clips, het NOS Journaal, Teletekst, file-informatie en het weerbericht.

13901_6a87ff7d 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters