‘Samsung Galaxy Note 7 dubbel zo vaak verkocht als de Galaxy Note 5’

Nadat het succes van de Galaxy S7 Edge alle verwachtingen overtrof lijkt Samsung met de Galaxy Note 7 een nieuw succesnummer te pakken te hebben. Men voorspelt dat er dubbel zo veel Note 7 exemplaren als Note 5 exemplaren zullen worden verscheept.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung introduceerde begin deze maand de Samsung Galaxy Note 7, de opvolger van de Galaxy Note 5. De phablet heeft naast degelijke specificaties ook interessante nieuwigheden te bieden, zoals een verbeterde S-Pen en een irisscanner. De Galaxy S7 en S7 Edge waren een veel groter succes dan men verwachtte, en de Galaxy Note 7 lijkt nu ook dat lot beschoren. Het vlaggenschip is in verschillende landen, waaronder Nederland, al een week uitgesteld om de vraag bij te kunnen benen. Een nieuw rapport voorspelt zelfs dat het Koreaanse bedrijf de komende maanden 3 miljoen Note 7 exemplaren per maand zal verschepen.

Dubbel zo veel exemplaren

Samsung verscheepte vorig jaar 1.6 miljoen exemplaren per maand van de Galaxy Note 5. Dat betekent dus dat Samsung dit jaar dubbel zo veel exemplaren van de Galaxy Note 7 verwacht te verschepen. Dat is vooral indrukwekkend gezien de huidige situatie in de smartphonemarkt. De groei loopt snel terug en Apple komt binnenkort ook met een nieuwe phablet, de iPhone 7 Plus. Consumenten hebben blijkbaar niet de behoefte om daar nog even op te wachten, want het lijkt er op dat de Galaxy Note 7 met gemak Samsung’s best verkochte phablet ooit gaat worden. In Zuid-Korea is de phablet zelfs dubbel zo vaak vooruit besteld als de Galaxy S7.

Maatregelen

Het Koreaanse bedrijf heeft maatregelen moeten nemen om de vraag bij te benen. Samsung diversifieert actief de leveranciers die onderdelen leveren, om te voorkomen dat de voorraad op raakt omdat een fabrikant niet snel genoeg nieuwe onderdelen kan produceren. Patron is op dit moment bijvoorbeeld de enige fabrikant die de irisscanners produceert, maar Samsung is nu in gesprek met andere partijen die Patron kunnen gaan ondersteunen.

Galaxy Note 7 voor en pen dubbel

Apple

We zullen pas echt weten hoe de Galaxy Note 7 presteert wanneer de phablet echt overal verkrijgbaar is. De eerste data en voorspellingen spreken echter boekdelen: Samsung heeft opnieuw een succesnummer te pakken. Men vroeg zich voor de lancering af of het wel verstandig was om de Note 7 zo vlak voor de nieuwe iPhone’s uit te brengen. Nu zou je het echter bijna andersom moeten bekijken: gaat Apple er na een al slecht jaar niet last van hebben dat Samsung zojuist zijn potentieel meest populaire vlaggenschip ooit heeft uitgebracht?

Bron: The Korea Herald

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters