‘Onderzoek naar Note 7 vertraagt ontwikkeling Samsung Galaxy S8’

De ontwikkeling van de Samsung Galaxy S8 loopt vertraging op door Samsungs onderzoek naar de Note 7. Dat schrijft de Wall Street Journal. Door het onderzoek heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf de ontwikkeling van zijn nieuwe vlaggenschip twee weken stilgelegd.

Samsung Galaxy S8Samsung hoopt dat zijn nieuwe S8-smartphone iedereen het debacle rond de Note 7 zal doen vergeten. De verwachte releasedatum van de Samsung Galaxy S8 is 26 februari, een dag voor de opening van MWC 2017. Of die datum in gevaar komt door het ontwikkelingsstop van Samsung, is nog niet bekend.

Oorzaak van explosies nog altijd onbekend

De oorzaak van de explosies is voor Samsung nog altijd een raadsel. In eerste instantie dacht de smartphonefabrikant dat het probleem bij de SamsungSDI-batterijen lag. Dat bleek echter niet het geval, toen ook de ATL-batterijen in de vervangers problemen hadden. Nu verschijnen een aantal andere verklaringen. Zo denken sommigen dat er een fout zat in het moederbord of in de software die verzorgt hoe de batterij met andere componenten werkt. Anderen denken dat het compartiment voor de batterij te klein was, waardoor druk en uiteindelijk kortsluiting ontstond.

Schade van Note 7 blijft groeien

Intussen blijft de schade van de Samsung Galaxy Note 7 groeien. De kosten van de terugroepactie worden inmiddels geschat op 5 miljard dollar. Ook de waarde van de aandelen van Samsung is gekelderd sinds het definitief stopzetten van de productie van de Note 7. Daardoor verloor de technologieproducent 20 miljard dollar van zijn marktwaarde.

Bron: Wall Street Journal via PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters