‘Onderzoek naar Note 7 vertraagt ontwikkeling Samsung Galaxy S8’

De ontwikkeling van de Samsung Galaxy S8 loopt vertraging op door Samsungs onderzoek naar de Note 7. Dat schrijft de Wall Street Journal. Door het onderzoek heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf de ontwikkeling van zijn nieuwe vlaggenschip twee weken stilgelegd.

Samsung Galaxy S8Samsung hoopt dat zijn nieuwe S8-smartphone iedereen het debacle rond de Note 7 zal doen vergeten. De verwachte releasedatum van de Samsung Galaxy S8 is 26 februari, een dag voor de opening van MWC 2017. Of die datum in gevaar komt door het ontwikkelingsstop van Samsung, is nog niet bekend.

Oorzaak van explosies nog altijd onbekend

De oorzaak van de explosies is voor Samsung nog altijd een raadsel. In eerste instantie dacht de smartphonefabrikant dat het probleem bij de SamsungSDI-batterijen lag. Dat bleek echter niet het geval, toen ook de ATL-batterijen in de vervangers problemen hadden. Nu verschijnen een aantal andere verklaringen. Zo denken sommigen dat er een fout zat in het moederbord of in de software die verzorgt hoe de batterij met andere componenten werkt. Anderen denken dat het compartiment voor de batterij te klein was, waardoor druk en uiteindelijk kortsluiting ontstond.

Schade van Note 7 blijft groeien

Intussen blijft de schade van de Samsung Galaxy Note 7 groeien. De kosten van de terugroepactie worden inmiddels geschat op 5 miljard dollar. Ook de waarde van de aandelen van Samsung is gekelderd sinds het definitief stopzetten van de productie van de Note 7. Daardoor verloor de technologieproducent 20 miljard dollar van zijn marktwaarde.

Bron: Wall Street Journal via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters