Notion Ink Adam krijgt Gingerbread-update

Notion Ink’s Adam tablet is alweer een tijdje uit het nieuws. Maar het bedrijf heeft de gebruikers nog steeds op de radar. De tablet van het Indiase bedrijf krijgt binnenkort de belangrijke Gingerbread-update. Geen Honeycomb, terwijl dat de Android-versie is die speciaal voor tablets is bestemd.

notion ink adam

In een blogpost heeft het bedrijf de update aangekondigd. Een specifieke datum werd niet genoemd, wel dat het uitrollen van de update ‘binnenkort’ plaatsvindt.

De update brengt een hoop nieuwe mogelijkheden naar de tablet, die nu nog op Android 2.2 Froyo loopt met de Eden-schil er omheen die Notion Ink heeft bedacht. Flink wat gebruikers hebben er inmiddels voor gekozen om die schil uit te zetten, en op het pure Android Froyo te gaan werken omdat ze daar beter mee uit de voeten konden.

De update die eraan komt, bevat Android 2.3 Gingerbread. Voorts kunnen bezitters van de tablet straks de nVidia Tegra 2-processor overklokken. Er komt een nieuwe webbrowser, een nieuwe eBook-app, nieuwe muziek- en videospelers, een nieuw multitask-systeem en Adobe Flash Player wordt meteen meegeïnstalleerd.

Honeycomb komt er nog even niet op, en de reden die Notion Ink hiervoor opgeeft is dat Google de broncode voor deze versie van Android nog niet heeft vrijgegeven aan de meeste hardwarefabrikanten, waaronder Notion Ink.

Bron: Ubergizmo

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters