Notion Ink stelt eerste klanten teleur

De Notion Ink, een Android-tablet waar velen naar uitkijken, stelt de eerste klanten die ‘m hebben besteld nogal teleur. In plaats van het beloofde stevige en zonlichtbestendige matte scherm blijkt er een gewoon scherm in te zitten, en wordt er voor het matte effect een simpele screenprotector bijgeleverd.

notion ink valt tegen

Dat begrijpen pre-orderaars uit e-mails die zij hebben gekregen van de fabrikant. En daarmee is de Notion Ink Adam een belangrijk verkoopargument kwijt.

De Indiase makers van de Notion Ink trokken al vanaf het begin van hun plannenmakerij de aandacht met hun tablet, vanwege het bijzondere scherm dat e-ink achtige reflectie beloofde. Geen reflectie dus. Daarbij zou het nauwelijks stroom verbruiken. Maar het scherm valt dus nogal tegen. Volgens de website van Notion Ink is het scherm gemaakt van puur matglas.

Maar de eerste klanten die het apparaat hebben besteld, melden gefrustreerd dat zij e-mails hebben gekregen waaruit blijkt dat het scherm glimt en ook niet krasbestendig is. In de verpakking treffen zij straks wel een matte screenprotector aan die ze op het display kunnen plakken. Dat is een klus die zelfs bij de veel kleinere schermpjes van een smartphone nogal eens mis gaat.

Notion Ink meldt in antwoord op de kritiek dat de Notion Ink Adam met een display komt dat uit twee matte lagen bestaat, eentje op het PQ LCD scherm en het andere is het matte screenprotectorvel dat op de buitenkant moet worden geplakt. Zo blijven de kleuren zoals ze moeten zijn. Volgens Notion Ink kunnen klanten zelf beslissen of ze de screenprotector gebruiken of niet. De fabrikant meldt ook dat het scherm wel tegen krassen bestand is.

Bron: slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Drubibu -

  Wat is dit voor een stuk ongeluk, Bart Vuijk…? en welke idioot laat hem dit stuk plaatsen in Internet, hij weet totaal niet waar het over gaat, Iry08 gelukkig wel. Heeeeeeeeeeeeeel veel succes met deze post, geweldige technische afhandeling van een nietsnut.

 2. lry08 -

  Je weet blijkbaar niet veel over de adam. Je haalt namelijk 2 verschillende technieken van de tablet door elkaar en je hebt dus geen idee waar je het over.hebt. ga eerst op onderzoek uit en post dan iets.

  Het pixel qi scherm zorgt ervoor dat je in zonlicht kan lezen. Dit is een techniek.waarbij je de backlight van je lcd scherm kan uit doen. en jah dan verbruikt de tablet nauwelijks stroom. Het matte glas is weer een heel ander issue en heeft al helemaal niks met het pixel qi scherm te maken. Ni had gezegd dat het scherm van mat glas zou zijn. Nee dit was geen magisch glas waardoor je on zonlicht de adam kan gebruiken.

  Ga eens google wat een pixel qi scherm is en verdiep je eens in de blogposts van ni. Ga dan pas nieuws verspreiden.

 3. Twitterdetwit -

  Domme naprater, als er 1 iets gilt, gillen we gewoon na, zonder het zelf eerst te vragen en dan te publiceren, maar ja je kan ook gillen, ik ben een kenner, OK ga maar weer lezen wat Slashgear schrijft…..;-)

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters