Nova Launcher 5.0 nu uit bèta met extra mogelijkheden

Heb jij een Samsung-toestel maar wil je dat jouw thuisscherm er uit ziet als een Pixel- of Nexus-toestel? Dan heb je waarschijnlijk al wel eens een launcher geprobeerd. Nova Launcher is een van de bekendste launchers in de Androidmarkt en biedt vanaf versie 5.0 Pixel-functies, zoals de nieuwe app-drawer.

Nova Launcher

Naast launchers als Action Launcher, GO Launcher en Google Launcher is ook Nova Launcher een erg bekende speler op de markt. Deze launcher onderscheidt zich met anderen door een standaard Android-ervaring, of stock Android, te bieden met extra functionaliteiten. Met de vijfde officiële versie van de aangepaste launcher is het nu mogelijk om de app-drawer te krijgen zoals de Pixel Launcher deze heeft. Ook biedt het de mogelijkheid om de Pixel zoekbar aan te zetten en zijn er meer gebaren toegevoegd. Draai je op Android 7.1, dan biedt de applicatie ook app-snelkoppelingen bij geschikte applicaties, zoals de camera-app of de Google Foto’s app.

Wat nieuw is aan de vijfde officiële versie is dat het je nu makkelijk een keus laat maken als je de app installeert. Voorheen moest je veel zelf instellen, maar dit blijkt verleden tijd met de nieuwste versie. Als je Nova Launcher voor de eerste keer installeert op je toestel, dan krijg je vanaf nu de zogenaamde ‘Quick start’. Dit is een functie die je laat kiezen hoe je de app wilt gebruiken.

Veel van deze functies waren al beschikbaar in de bèta-versie die in september beschikbaar werd. Dit was versie 5.0-beta1. Na deze eerste bèta-versie zijn er nog een aantal versies achteraan gekomen, tot 5.0-beta10 zelfs. Veel van deze latere bèta-updates boden niet meer dan bugfixes, maar enkelen voegde extra functies toe, zoals de temperatuur in de nieuwe zoekbar. Al deze functies zijn nu dus ook beschikbaar in de officiële vijfde versie van Nova Launcher.

Beschikbaarheid

De update voor Nova Launcher is per direct te downloaden in de Google Play Store. Staat de update nog niet klaar voor jouw toestel, dan kun je de update gemakkelijk downloaden via APKMirror.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters