Nova Launcher beta-update biedt app-snelkoppelingen en meer

Naast de Pixel Launcher, voorheen Google Launcher, is ook Nova Launcher een erg bekende applicatie om je telefoon te pimpen. Een bèta-update voor Nova Launcher heeft de app-snelkoppelingen gebracht die te vinden zijn op de Pixel telefoons en in de Pixel Launcher. Ook biedt de nieuwe update nog een paar andere features.

Launchers

Over het algemeen zijn launchers bekend voor mensen die graag meer uit hun Android-toestel willen halen dan de telefoon te bieden heeft. Met launchers kun je de look & feel van je apparaat naar eigen smaak aanpassen. Een paar bekende launchers zijn Nova Launcher, Action Launcher en Apex Launcher. Sommige launchers geven je de mogelijkheid om je toestel de standaard Android-ervaring te geven met een paar extra features.

Nova Launcher

Al sinds september is Nova bezig om updates uit te rollen naar mensen die zijn aangemeld voor het bèta-programma. Deze updates bevatten vaak bugfixes, maar bieden ook regelmatig extra functies met zich mee. Zo hebben we laatst al gezien dat deze app nu de functie met zich mee brengt om de app-drawer te gebruiken zoals Pixel Launcher deze gebruikt. Dit gebeurt nu door de onderste strook omhoog te vegen.

 

Nu heeft Nova er nog een schepje bovenop gedaan. In de applicatie is het nu mogelijk om de app-snelkoppelingen de gebruiken die ook gebruikt worden in Pixel Launcher en in Android 7.1 Nougat. Ook heeft Nova Launcher nog een nieuwe feature vrijgegeven in update 5.0-beta7. Dat is om in de zoekbalk nu ervoor te kiezen om het weer te laten zien. In deze update was het nog alleen mogelijk om de Fahrenheit-eenheid te zien, maar Nova heeft er spoedig een beta8-update achteraan verspreid, zodat de Celsius-eenheid nu ook beschikbaar is. Deze update biedt ook een paar bugfixes.

De nieuwe applicatie-snelkoppelingen worden automatisch van toepassing als je de update downloadt. Bij de functie voor de zoekbalk is dit niet het geval. Hiervoor moet je handmatig het knopje aanvinken. Dit gaat als volgt:

Nova Instellingen>Bureaublad>Zoekbalkstijl>Content (helemaal onderaan)>Weather>Aanvinken
Onder deze optie kun je ook kiezen tussen Fahrenheit en Celsius.

Beschikbaarheid

De nieuwste update voor Nova Launcher is per direct beschikbaar. Let er wel op dat deze update nog in bèta-fase is, waardoor er nog een paar bugs in kunnen zitten. Om de update te downloaden is het zaak je aan te melden in het bèta-programma van Nova. Dit doe je door naar de applicatie te gaan in de Play Store. Vanaf daar kan je kiezen voor de optie ‘bètatester worden’. Je hebt ook de optie om het apk-bestandje te downloaden, wat je hier kunt doen.

Bron: Nova Launcher

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters