Deze app brengt verhalen tot leven met geluid

Het maakt niet uit of je zelf kinderen hebt of dat je oppast, voor het slapen gaan is het altijd tijd voor een verhaaltje. Je doet natuurlijk je best om alle verhalen tot leven te laten komen, maar je kunt natuurlijk niet alles wat in het boek staat helemaal goed nadoen. Maar maak je geen zorgen: de app Novel Effect zou weleens een uitkomst kunnen bieden.

Novel Effect

De app werkt als volgt: je opent het boek dat wilt lezen op de app. Hierdoor begin Novel Effect naar de tekst te luisteren die jij opleest, zodat hij weet waar in het verhaal jij bent. Op die manier kan de applicatie allerlei geluiden laten horen die op dat moment bij het verhaal passen. Heeft een karakter in jouw verhaal buikpijn? De app kreunt alsof hij zijn lunch niet meer kan binnenhouden. Gaat er iemand in het verhaal zwemmen? Novel Effect doet je denken dat je telefoon zelf een duik heeft gemaakt.

Doordat de app naar je luistert, maakt het ook niet uit of je niet vanaf het begin begint of pauze neemt. Hij luistert naar de tekst die jij opleest en levert aan de hand daarvan passende geluiden. Je hoeft geen bepaald tempo te volgen en je hoeft niet het hele boek in één keer uit te lezen.

Engels

De ontwikkelaars van Novel Effect verdient voorlopig zijn geld als mensen via de app boeken op Amazon kopen. Later wil het ook een uitgebreidere versie brengen, die vijf dollar per maand moet kosten. Voor nu kun je Novel Effect alleen op iOS gebruiken, een Androidapplicatie is wel onderweg. Nederlanders hebben echter ongeacht hun besturingssysteem pech: Novel Effect is alleen in het Engels te krijgen. Dus tenzij de kinderen goed zijn in Engels, zul je deze app beter voor jezelf kunnen gebruiken. Goed excuus om nog een keertje je favoriete sprookje te lezen! Daarnaast is het slechts een kwestie van tijd voordat de ontwikkelaars met Nederlandse uitgevers gaan experimenteren.

Bron: Technology Review

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters