Now on Tap breidt mogelijkheden Google Now verder uit

Google gaat de mogelijkheden van Google Now uitbreiden. Dit doet het met de nieuwe functie ‘Now on Tap’, waarmee sneller antwoord moet worden gegeven op vragen. Dit gebeurt door meerdere apps op je smartphone te raadplegen.

Google Now launcher nu beschikbaar voor bijna alle Androidtoestellen screenshot-8

“We werken aan een nieuwe mogelijkheid die je in het moment zelf kunt raadplegen. Precies wanneer je het nodig hebt en waar je met je smartphone ook bent”, vertelt de productmanager van Google Now, Aparna Chennapragada. Zo krijg je sneller een antwoord op de naam van een DJ als je dat in Google Now vraagt.

Met Now on Tap moet Google Now ook slimmer worden. Bespreek je met je geliefde dat je ’s avonds een hapje wilt gaan eten in de stad, dan komt Google Now met suggesties. Word in een e-mail een film besproken, dan zorgt Google Now ervoor dat een trailer op YouTube binnen handbereik is, dat je via de Internet Movie Database ziet wie er in speelt en dat je op Rotten Tomatoes de score van een film ziet.

Ontwikkelaars kunnen het vernieuwde Google Now ook inschakelen in hun app. “Als ontwikkelaar kun je de indexeringsmogelijkheid van Google Search gebruiken zodat gebruikers je app ontdekken en via Now on Tap je app weer gaan gebruiken”, aldus Jamal Eason, de productmanager van Android.

Now on Tap wordt meegenomen in Android M, dat gisteren officieel werd aangekondigd en in de herfst op smartphones en tablets komt te staan. Het is een van de vele nieuwe mogelijkheden van Android M. Zo kunnen Chrome-tabbladen door app-ontwikkelaars worden geïntegreerd in hun app, komt er een standaard-app voor vingerafdruksensors en krijgen gebruikers meer controle over hun privacy.

Bron: Cult of Android

tags:
  Google Arts and culture selfie

  Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters