Now on Tap breidt mogelijkheden Google Now verder uit

Google gaat de mogelijkheden van Google Now uitbreiden. Dit doet het met de nieuwe functie ‘Now on Tap’, waarmee sneller antwoord moet worden gegeven op vragen. Dit gebeurt door meerdere apps op je smartphone te raadplegen.

Google Now launcher nu beschikbaar voor bijna alle Androidtoestellen screenshot-8

“We werken aan een nieuwe mogelijkheid die je in het moment zelf kunt raadplegen. Precies wanneer je het nodig hebt en waar je met je smartphone ook bent”, vertelt de productmanager van Google Now, Aparna Chennapragada. Zo krijg je sneller een antwoord op de naam van een DJ als je dat in Google Now vraagt.

Met Now on Tap moet Google Now ook slimmer worden. Bespreek je met je geliefde dat je ’s avonds een hapje wilt gaan eten in de stad, dan komt Google Now met suggesties. Word in een e-mail een film besproken, dan zorgt Google Now ervoor dat een trailer op YouTube binnen handbereik is, dat je via de Internet Movie Database ziet wie er in speelt en dat je op Rotten Tomatoes de score van een film ziet.

Ontwikkelaars kunnen het vernieuwde Google Now ook inschakelen in hun app. “Als ontwikkelaar kun je de indexeringsmogelijkheid van Google Search gebruiken zodat gebruikers je app ontdekken en via Now on Tap je app weer gaan gebruiken”, aldus Jamal Eason, de productmanager van Android.

Now on Tap wordt meegenomen in Android M, dat gisteren officieel werd aangekondigd en in de herfst op smartphones en tablets komt te staan. Het is een van de vele nieuwe mogelijkheden van Android M. Zo kunnen Chrome-tabbladen door app-ontwikkelaars worden geïntegreerd in hun app, komt er een standaard-app voor vingerafdruksensors en krijgen gebruikers meer controle over hun privacy.

Bron: Cult of Android

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Mewtwo in Pokémon Go

  Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

  meme

  Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

  Wkaeout

  Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

  Google Maps klaar voor Android O

  Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

  Moltres Legendary Pokémon

  Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

  Pokémon Go ei

  Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters