NRC en De Nieuwe Pers komen met eigen iOS-apps voor nieuws met diepgang

Twee Nederlandse media bedrijven zijn een nieuw offensief gestart op jacht naar een nieuw verdienmodel. Het NRC gaat met haar Reader-app de diepgang opzoeken en De Nieuwe Pers moet het hebben van columnisten waarop men zich kan abonneren.

Het NRC heeft een nieuwe app uitgebracht genaamd NRC Reader. De app is momenteel alleen voor de iPad geschikt gemaakt en is ontwikkeld en ontworpen door Moop.Me. De bedoeling van de app is dat elke dag tussen de 5 en 10 artikelen via de app worden gepubliceerd met achtergrondverhalen. De app wil dan ook de diepte zoeken qua items en moet het daarnaast hebben van levendige foto colages. Men krijgt een paar artikelen gratis en dient hierna per week of per maand een abonnement af te sluiten via de app. De rekening wordt betaald middels het iTunes-account op de iPad. Een maandabonnement kost 4,49 euro en een weekabonnement 1,79.

De app zelf is erg strak en minimalistisch ontwerpen waarbij de content centraal staat. Artikelen kunnen gedeeld worden via social media en daarnaast kan ingesteld worden wat de lettergrote is en of je overdag of in de avond aan het lezen bent waarna het UI zich daarop zal aanpassen voor extra leesgemak. Ook kan een bladwijzer toegevoegd worden zodat een artikel wordt opgeslagen. Een internetverbinding is overigens wel nodig voor de artikelen aangezien deze op de achtergrond gedownload moeten worden zodra je de app opent. Men krijgt per maand 7 gratis artikelen ter inzagen via de website van de dienst.

Volgens de hoofdredacteur van het NRC gaan ze eerst aankijken hoe goed de iPad-app aanslaat bij het publiek. Hierna pas zullen ze overwegen om ook een Android variant te bouwen van de app.

NRC Reader iPad </figure>

NRC Reader iPad 
NRC Reader iPad 
NRC Reader iPad 

De Nieuwe Pers pakt het wat anders aan dan het NRC. De app is zowel beschikbaar voor de iPad als de iPhone op iOS. Elke dag plaatsen columnisten die ingehuurd worden door de online krant artikelen over hun vakgebied. De vakgebieden lopen uiteen van technologie tot maatschappelijke zaken. Men kan zich op zijn favoriete columnist abonneren voor een vast bedrag per maand, 1,79 euro. Ook is het mogelijk om je op alle columnisten te abonneren voor een iets hoger bedrag, a 4,49 euro. Hiermee hanteert zowel het NRC als DNP de zelfde prijsstelling per maand.

De artikelen van DNP worden dagelijks geüpdatet, al is onduidelijk hoeveel artikelen je per dag kunt verwachten. Hier doen de makers geen uitspraak over en hebben daar ook geen maat voor vooralsnog. Een paar artikelen worden vooraf gratis beschikbaar gesteld via de gratis app.

De Nieuwe Pers iOS 
De Nieuwe Pers iOS 
De Nieuwe Pers iOS 
De Nieuwe Pers iOS 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters