NS Reisplanner gaat je vertellen welke zitplekken vrij zijn in de trein

Heb jij ook vaak moeite om een zitplek in de trein tijdens de spits te vinden? De NS Reisplanner-app gaat je binnenkort een handje helpen.

Rustig neerploffen in de trein: een nachtmerrie in de spits

We kennen het allemaal: je bent gesloopt door een lange werkdag en verlangt ernaar om lekker in de trein neer te ploffen. Verrassing: alle plekken zijn bezet. Je kijkt hunkerend naar de eerste klas, om vervolgens al zuchtend in het gangpad te gaan staan.

NS Reisplanner

Volgend jaar komt daar een einde aan! Althans, dat is de bedoeling van de NS. De Reisplanner-app wordt er begin 2018 namelijk een stuk slimmer op.

De NS heeft bekend gemaakt dat de Reisplanner-app je volgend jaar gaat vertellen waar in de trein er nog zitplaatsen beschikbaar zijn. Voor de trein aan komt reiden hoef je enkel even de app raad te plegen, zodat je meteen weet waar je heen moet.

NS Reisplanner-app vertelt welke plekken vrij zijn

Maar hoe gaat dat in zijn werk? Voor de nieuwe functie maakt de NS gebruik van sensoren die in het spoor verwerkt zitten. Op dit moment worden die sensoren enkel gebruikt voor goederentreinen, om per rijtuig te meten hoeveel erin zit.

NS reisplanner

De NS Reisplanner-app gaat die data gebruiken om te bepalen welk rijtuig leger is. Op die manier met redelijke zekerheid bepaald worden of er plekken vrij zijn. Op dit moment kun je overigens al in de Reisplanner-app zien hoe druk het in een bepaalde trein is.

Vrije plekken zullen met een groen kleurtje worden aangegeven, terwijl rijtuigen waar je moet staan rood gekleurd zullen worden. Klinkt allemaal goed, maar voorlopig zul je nog zelf goed moeten opletten. De nieuwe functie wordt namelijk pas in 2018 uitgerold.

De NS Reisplanner-app werd onlangs al flink uitgebreid. Naast een compleet redesign is het nu ook mogelijk om informatie te verkrijgen voor andere vormen van openbaar vervoer. Denk aan bussen en trams. De NS Reisplanner-app is beschikbaar op Android en iOS.

Bron: NS

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters