'NSA kan toegang krijgen tot informatie op alle iPhones'

De Amerikaanse veiligheidsdienst NSA kan toegang krijgen tot informatie op alle iPhones via een tamelijk eenvoudige hack. Daarvoor is het wel nodig dat een NSA-agent het toestel zelf in handen krijgt. Maar een hack om ook op afstand toegang tot een iPhone te krijgen, zou al in ontwikkeling zijn.

Apple kondigt iPhone 5S aan hero

Een en ander is uitgezocht door het Duitse tijdschift Der Spiegel. Journalisten van het Duitse blad hebben documenten gelezen van een veiligheidsonerzoeker, Jacob Applebaum, waarin wordt geschreven over software die DROPOUTJEEP wordt genoemd. Als deze software op een iPhone wordt geplaatst, heeft de NSA direct toegang tot sms-berichten, die kunnen worden onderschept. Ook kan de contactenlijst worden bekeken en kan de telefoon worden gelokaliseerd via de gsm-mast waarmee het toestel verbonden is. De NSA is zelfs in staat om op afstand de microfoon en de camera aan te zetten om zo meer informatie over live-gebeurtenissen te verkrijgen.

De documenten van de NSA vermelden dat de hack perfect werkt op bijna honderd procent van de door NSA geteste iPhones. Maar het moet wel handmatig worden geinstalleerd. Echter, een versie van de software waarbij geen fysiek contact met de te hacken iPhone nodig is, is al in ontwikkeling.

Onderzoeker Appelbaum vermoedt dat de NSA een zeer grote collectie hacks heeft waarmee producten van Apple kunnen worden gehackt. Een andere mogelijkheid die hij noemt, is dat Apple zelf actief meewerkt aan deze achterdeur om een iPhone te laten hacken door de NSA.

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

iPhone

Minder iPhones maar meer winst voor Apple afgelopen kwartaal lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de vijf beste high-end smartphones van deze lente lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Siri kan vanaf nu WhatsApp-berichten voorlezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters