NTT Docomo toont concepttelefoons gemaakt van hout

In het kader van ecovriendelijke produceren heeft NTT Docomo een aantal concepten voor telefoons gepresenteerd die gemaakt zijn van overtollig hout. Japans belangrijkste telefoonproducent heeft de toestellen de naam “Touch Wood” meegegeven.

Cypress tree

Ecologisch verantwoord produceren is een trend aan het worden. Ook de telefoonmarkt ontsnapt er niet aan. Zo komt NTT Docomo met een aantal concepttelefoons die gemaakt zijn van hout. Het gebruikte hout is overgebleven van bomen die al gekapt zijn. Bij de voorgestelde telefoons komt het van gekapte cipresbomen. De telefoonproducent heeft voor het idee en de vormgeving inspiratie gezocht bij de muzikant Ryuichi Sakamoto. Voor de interface heeft de fotograaf Mikiya Takimoto een creatieve bijdrage gedaan. De telefoons zijn gemaakt zonder kunstmatige kleurstoffen of andere chemicali├źn te gebruiken. Zelfs de geur van het hout schijnt behouden te zijn. Dit moet de consument het gevoel geven dat hij iets organisch in handen heeft. Voor de productie zou NTT Docomo hulp gekregen hebben van Sharp en Olympus.

Wanneer en waar de Touch Wood-telefoons uitkomen is niet bekend. Wel zullen de telefoons getoond worden tijdens twee evenementen. Dit zal zijn tijdens Telecom World 2009 in Geneve, Zwitserland van 5 tot 9 oktober, en tijdens CEATEC 2009 in Makuhari Messe, Japan van 6 tot 10 oktober. Behalve dat de telefoons van hout zijn gemaakt is er qua specificaties niets bekend. Hetzelfde geldt voor de prijs. Al is de verwachting dat er aan deze exclusieve telefoons een exclusief prijskaartje zal hangen.

NTT Docomo wood phones 

Bron: Dvice

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters