Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone

Iedereen heeft wel  een paar foto’s op zijn telefoon, die niet per se met de wereld gedeeld hoeven te worden. Vaak gaat het om naaktfoto’s en er zijn ook redelijk wat apps, waarmee je precaire foto’s kunt verstoppen in een soort kluis. De app Nude neemt dit een stapje verder en gebruikt kunstmatige intelligentie om zelf je naaktfoto’s te zoeken en te verstoppen voor nieuwsgierige ogen.

Nude zal steeds beter gaan werken

Nude is gemaakt door 21 jarige ondernemers van de Universiteit van Californië, Berkeley. Tijdens de ontwikkeling is de app getest met wel meer dan 30 miljoen naaktfoto’s van verschillende websites. De makers geven aan dat de applicatie nog steeds niet helemaal perfect is, maar dat deze steeds accurater zal worden.

Nude App

Accuraat dankzij Apple’s Core ML raamwerk

Toch zou Nude al redelijk goed werken dankzij Apple’s Core ML raamwerk, welke met iOS 11 is geïntroduceerd. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om te werken met getrainde machine learning modellen in hun apps. Helaas betekent het ook dat Nude alleen beschikbaar is voor iOS. Op de Nude site wordt wel aangegeven dat een Android versie er binnenkort aankomt. Om op de hoogte gehouden te worden kun je een emailadres achterlaten.

Nude app voor naaktfoto's

Video’s moet je nog steeds zelf verstoppen

Wat de app precies doet is het analyseren van je camera roll om vervolgens de gevonden naaktfoto’s te verplaatsen naar de app, welke je uiteraard alleen kan bekijken met een wachtwoord. Vervolgens worden de foto’s uit je camera roll en iCloud verwijderd. Als je ook video’s hebt die je wilt verstoppen, moet je dat helaas nog steeds handmatig blijven doen. Nude analyseert op het moment geen video’s, maar wie weet dat deze feature er in de toekomst wel een keer aankomt.

Nude app

Een kleine bijdrage om je naaktfoto’s veilig te houden

Om meteen ook te beginnen met het verstoppen van je foto’s, kun je de app gratis installeren uit de App Store. Voor het gebruiken van de app moet je echter wel betalen. Voor 0,99 dollar per maand, blijft Nude zijn kunstjes voor je uitvoeren. Hierbij kun je een jaarabonnement of maandabonnement nemen.

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters