Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone

Iedereen heeft wel  een paar foto’s op zijn telefoon, die niet per se met de wereld gedeeld hoeven te worden. Vaak gaat het om naaktfoto’s en er zijn ook redelijk wat apps, waarmee je precaire foto’s kunt verstoppen in een soort kluis. De app Nude neemt dit een stapje verder en gebruikt kunstmatige intelligentie om zelf je naaktfoto’s te zoeken en te verstoppen voor nieuwsgierige ogen.

Nude zal steeds beter gaan werken

Nude is gemaakt door 21 jarige ondernemers van de Universiteit van Californië, Berkeley. Tijdens de ontwikkeling is de app getest met wel meer dan 30 miljoen naaktfoto’s van verschillende websites. De makers geven aan dat de applicatie nog steeds niet helemaal perfect is, maar dat deze steeds accurater zal worden.

Nude App

Accuraat dankzij Apple’s Core ML raamwerk

Toch zou Nude al redelijk goed werken dankzij Apple’s Core ML raamwerk, welke met iOS 11 is geïntroduceerd. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om te werken met getrainde machine learning modellen in hun apps. Helaas betekent het ook dat Nude alleen beschikbaar is voor iOS. Op de Nude site wordt wel aangegeven dat een Android versie er binnenkort aankomt. Om op de hoogte gehouden te worden kun je een emailadres achterlaten.

Nude app voor naaktfoto's

Video’s moet je nog steeds zelf verstoppen

Wat de app precies doet is het analyseren van je camera roll om vervolgens de gevonden naaktfoto’s te verplaatsen naar de app, welke je uiteraard alleen kan bekijken met een wachtwoord. Vervolgens worden de foto’s uit je camera roll en iCloud verwijderd. Als je ook video’s hebt die je wilt verstoppen, moet je dat helaas nog steeds handmatig blijven doen. Nude analyseert op het moment geen video’s, maar wie weet dat deze feature er in de toekomst wel een keer aankomt.

Nude app

Een kleine bijdrage om je naaktfoto’s veilig te houden

Om meteen ook te beginnen met het verstoppen van je foto’s, kun je de app gratis installeren uit de App Store. Voor het gebruiken van de app moet je echter wel betalen. Voor 0,99 dollar per maand, blijft Nude zijn kunstjes voor je uitvoeren. Hierbij kun je een jaarabonnement of maandabonnement nemen.

Via: PhoneArena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters