Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone

Iedereen heeft wel  een paar foto’s op zijn telefoon, die niet per se met de wereld gedeeld hoeven te worden. Vaak gaat het om naaktfoto’s en er zijn ook redelijk wat apps, waarmee je precaire foto’s kunt verstoppen in een soort kluis. De app Nude neemt dit een stapje verder en gebruikt kunstmatige intelligentie om zelf je naaktfoto’s te zoeken en te verstoppen voor nieuwsgierige ogen.

Nude zal steeds beter gaan werken

Nude is gemaakt door 21 jarige ondernemers van de Universiteit van Californië, Berkeley. Tijdens de ontwikkeling is de app getest met wel meer dan 30 miljoen naaktfoto’s van verschillende websites. De makers geven aan dat de applicatie nog steeds niet helemaal perfect is, maar dat deze steeds accurater zal worden.

Nude App

Accuraat dankzij Apple’s Core ML raamwerk

Toch zou Nude al redelijk goed werken dankzij Apple’s Core ML raamwerk, welke met iOS 11 is geïntroduceerd. Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om te werken met getrainde machine learning modellen in hun apps. Helaas betekent het ook dat Nude alleen beschikbaar is voor iOS. Op de Nude site wordt wel aangegeven dat een Android versie er binnenkort aankomt. Om op de hoogte gehouden te worden kun je een emailadres achterlaten.

Nude app voor naaktfoto's

Video’s moet je nog steeds zelf verstoppen

Wat de app precies doet is het analyseren van je camera roll om vervolgens de gevonden naaktfoto’s te verplaatsen naar de app, welke je uiteraard alleen kan bekijken met een wachtwoord. Vervolgens worden de foto’s uit je camera roll en iCloud verwijderd. Als je ook video’s hebt die je wilt verstoppen, moet je dat helaas nog steeds handmatig blijven doen. Nude analyseert op het moment geen video’s, maar wie weet dat deze feature er in de toekomst wel een keer aankomt.

Nude app

Een kleine bijdrage om je naaktfoto’s veilig te houden

Om meteen ook te beginnen met het verstoppen van je foto’s, kun je de app gratis installeren uit de App Store. Voor het gebruiken van de app moet je echter wel betalen. Voor 0,99 dollar per maand, blijft Nude zijn kunstjes voor je uitvoeren. Hierbij kun je een jaarabonnement of maandabonnement nemen.

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters