Nvidia-baas belooft spoedige komst Tegra 3-processor

In een interview met Hexus.net belooft Nvidia-baas Mike Rayfield dat er spoedig een nieuwe Tegra-processor zal uitkomen die de Tegra 2 dualcore processor moet opvolgen.

NVidia Mike Rayfield

Tegen de tijd dat de concurrentie ook dualcore processors op de markt zal brengen, komt Nvidia alweer met de opvolger van de Tegra 2, meldde Rayfield. Die de term Tegra 3 niet in de mond nam; hij hield zijn kruit droog toen hem de vraag werd gesteld wat voor processor dit wordt en hoeveel cores het zal hebben, drie of vier.

Nvidia heeft al eerder gemeld dat het bedrijf jaarlijks een nieuwe Tegra-processor wil uitbrengen. De processoren van Nvidia volgen elkaar een stuk sneller op dan die van Qualcomm en Texas Instruments, die meer tijd nodig hebben om een nieuwe generatie te maken. De Tegra 2 is gelanceerd tijdens de CES 2010, de CES 2011 is net voorbij, dus de Tegra 3 zou al snel moeten komen, als Rayfield zijn woorden waarmaakt.

Qualcomm is inmiddels bezig met een dualcore processor, de MSM8960, maar heeft nog geen datum genoemd wanneer die wordt uitgebracht. Ergens in de eerste helft van dit jaar, is het enige dat het bedrijf hierover zegt. De OMAP 4 van Texas Instruments zou wel redelijk snel op de markt moeten komen, want die zit in de Playbook van RIM en die wordt al in het eerste kwartaal officieel gemaakt.

Bron: Hexus.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. anonimo -

  Wat een onzin, De "tegra3" wordt gewoon een 1.5 ghz cortex a9, TI heeft die ook al aangekondigd in de vorm van de Omap 4440.

  Nvidia noemt nog niet eens een datum voor de 1.5 GHz versie en tegen de tijd dat hun 1.2 Ghz versie uit is heeft TI de 1.5 Ghz Omap beschikbaar.

  Texas Instruments ligt de hele tijd al voor op nvidia en de powerVR chip in de TI is ook een stuk sneller als die mini GeForce GPU, qua CPU zijn ze gelijk alleen is Texas Instruments EERDER!

  Qualcomm loopt wel wat achter die zijn nog steeds producten op Cortex A8 basis aan het uitbrengen.

  1. Dominick -

   Ik denk dat ze best een quadcore CPU aan het eind van dit jaar zullen aankondigen. Alleen duurt het in de praktijk best lang voordat een processor ook echt toegepast is. De Tegra 2 is ook al een jaar geleden aangekondigd.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters