Nvidia-baas belooft spoedige komst Tegra 3-processor

In een interview met Hexus.net belooft Nvidia-baas Mike Rayfield dat er spoedig een nieuwe Tegra-processor zal uitkomen die de Tegra 2 dualcore processor moet opvolgen.

NVidia Mike Rayfield

Tegen de tijd dat de concurrentie ook dualcore processors op de markt zal brengen, komt Nvidia alweer met de opvolger van de Tegra 2, meldde Rayfield. Die de term Tegra 3 niet in de mond nam; hij hield zijn kruit droog toen hem de vraag werd gesteld wat voor processor dit wordt en hoeveel cores het zal hebben, drie of vier.

Nvidia heeft al eerder gemeld dat het bedrijf jaarlijks een nieuwe Tegra-processor wil uitbrengen. De processoren van Nvidia volgen elkaar een stuk sneller op dan die van Qualcomm en Texas Instruments, die meer tijd nodig hebben om een nieuwe generatie te maken. De Tegra 2 is gelanceerd tijdens de CES 2010, de CES 2011 is net voorbij, dus de Tegra 3 zou al snel moeten komen, als Rayfield zijn woorden waarmaakt.

Qualcomm is inmiddels bezig met een dualcore processor, de MSM8960, maar heeft nog geen datum genoemd wanneer die wordt uitgebracht. Ergens in de eerste helft van dit jaar, is het enige dat het bedrijf hierover zegt. De OMAP 4 van Texas Instruments zou wel redelijk snel op de markt moeten komen, want die zit in de Playbook van RIM en die wordt al in het eerste kwartaal officieel gemaakt.

Bron: Hexus.net

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters