Nvidia-baas belooft spoedige komst Tegra 3-processor

In een interview met Hexus.net belooft Nvidia-baas Mike Rayfield dat er spoedig een nieuwe Tegra-processor zal uitkomen die de Tegra 2 dualcore processor moet opvolgen.

NVidia Mike Rayfield

Tegen de tijd dat de concurrentie ook dualcore processors op de markt zal brengen, komt Nvidia alweer met de opvolger van de Tegra 2, meldde Rayfield. Die de term Tegra 3 niet in de mond nam; hij hield zijn kruit droog toen hem de vraag werd gesteld wat voor processor dit wordt en hoeveel cores het zal hebben, drie of vier.

Nvidia heeft al eerder gemeld dat het bedrijf jaarlijks een nieuwe Tegra-processor wil uitbrengen. De processoren van Nvidia volgen elkaar een stuk sneller op dan die van Qualcomm en Texas Instruments, die meer tijd nodig hebben om een nieuwe generatie te maken. De Tegra 2 is gelanceerd tijdens de CES 2010, de CES 2011 is net voorbij, dus de Tegra 3 zou al snel moeten komen, als Rayfield zijn woorden waarmaakt.

Qualcomm is inmiddels bezig met een dualcore processor, de MSM8960, maar heeft nog geen datum genoemd wanneer die wordt uitgebracht. Ergens in de eerste helft van dit jaar, is het enige dat het bedrijf hierover zegt. De OMAP 4 van Texas Instruments zou wel redelijk snel op de markt moeten komen, want die zit in de Playbook van RIM en die wordt al in het eerste kwartaal officieel gemaakt.

Bron: Hexus.net

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters