Nvidia CEO: “Windows 8 RT is een teleurstelling qua verkoop”

De topman van Nvidia heeft tijdens een eigen persconferentie aangegeven dat de verkopen van Windows 8 RT een teleurstelling zijn voor het bedrijf. Volgens de topman heeft Microsoft tijd nodig om het systeem te verbeteren.

De topman van Nvidia wist deze uitspraak te doen tijdens diens eigen persconferentie waarop het de nieuwe Tegra-chips wist aan te kondigen. Volgens Cnet heeft Jen-Hsun Huang, CEO bij Nvidia, aangegeven dat Microsoft grote moeite heeft om Windows 8 RT aan de man te brengen. Tablets als de Surface RT en de Asus Vivo Tab RT zouden niet zo goed verkopen en daar heeft Nvidia last van. “Windows 8 RT is een teleurstelling voor ons omdat we hadden verwacht dat we meer (processors) zouden verkopen dan dat we nu gedaan hadden.”

De topman van Nvidia weet wel daarbij te vermelden dat Windows 8 RT bijzonder belangrijk is voor Microsoft omdat het aantal apparaten met een ARM-chip fors groeit de komende jaren. “Microsoft moet een manier vinden om voet aan grond te krijgen in deze markt”, aldus de topman in zijn reactie. De topman laat dan ook weten dat op termijn Microsoft vast en zeker wat marktaandeel zal verkrijgen in deze markt, maar dat de initiële verkopen van het systeem flink tegenvallen.

Microsoft heeft zelf inmiddels bekend gemaakt dat het rond de 1.2 miljoen Surface-tablets heeft verkocht. Andere fabrikanten hebben nog niet bekend gemaakt hoeveel tablets ze met Windows hebben verkocht, maar de kans is groot dat dit een paar honderd duizend stuk zullen zijn. Microsoft zal eind dit jaar de Blue-update gaan vrijgeven die flink wat functionaliteit moet toevoegen aan het systeem.

Microsoft Surface 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters