Nvidia CEO: “Windows Phone 7-apps zullen op Windows 8 gaan draaien”

De CEO van Nvidia heeft in een interview gezegd dat hij verwacht dat Windows Phone 7-applicaties op Windows 8 zullen kunnen draaien. Voorwaarden is wel dat het Windows 8-systeem op een ARM-chip draait.

Nvidia CEO

Microsoft heeft over zijn nieuwe Windows 8 OS al eerder bekendgemaakt dat het OS ook ondersteuning zal gaan bieden aan ARM-processors. Hiermee lijkt Intel er een zeer geduchte concurrent bij te krijgen aangezien mobiele processors die nu in smartphones en tablets te vinden zijn, straks ook Windows 8 kunnen aansturen. Voordeel van ARM-processors is dat ze een stuk energiezuiniger zijn en ook nog eens minder warm worden. Daarnaast worden de cores steeds sneller; Nvidia is namelijk van plan om eind dit jaar al zijn “Kal El” quadcore-processor voor mobieltjes en tablets te gaan verschepen.

Een functie die Microsoft nog niet over Windows 8 bekend heeft gemaakt is dat het misschien ook wel ondersteuning zal gaan bieden aan Windows Phone 7-applicaties. Windows 8 krijgt ook een gelikte tablet-interface mee van Microsoft en met de mogelijkheid om hierop ook Windows Phone 7-applicaties te draaien wordt het ontwikkelen voor het OS zo opeens erg aantrekkelijk voor ontwikkelaars.

Volgende week is Microsoft’s Build-conferentie in Amerika waar de softwaregigant het OS officieel zal voorstellen. De verwachting is dat dan ook de overige functionaliteiten en de interface van het OS bekendgemaakt worden.

Bron: thisismynext

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters