Nvidia CEO: “Windows Phone 7-apps zullen op Windows 8 gaan draaien”

De CEO van Nvidia heeft in een interview gezegd dat hij verwacht dat Windows Phone 7-applicaties op Windows 8 zullen kunnen draaien. Voorwaarden is wel dat het Windows 8-systeem op een ARM-chip draait.

Nvidia CEO

Microsoft heeft over zijn nieuwe Windows 8 OS al eerder bekendgemaakt dat het OS ook ondersteuning zal gaan bieden aan ARM-processors. Hiermee lijkt Intel er een zeer geduchte concurrent bij te krijgen aangezien mobiele processors die nu in smartphones en tablets te vinden zijn, straks ook Windows 8 kunnen aansturen. Voordeel van ARM-processors is dat ze een stuk energiezuiniger zijn en ook nog eens minder warm worden. Daarnaast worden de cores steeds sneller; Nvidia is namelijk van plan om eind dit jaar al zijn “Kal El” quadcore-processor voor mobieltjes en tablets te gaan verschepen.

Een functie die Microsoft nog niet over Windows 8 bekend heeft gemaakt is dat het misschien ook wel ondersteuning zal gaan bieden aan Windows Phone 7-applicaties. Windows 8 krijgt ook een gelikte tablet-interface mee van Microsoft en met de mogelijkheid om hierop ook Windows Phone 7-applicaties te draaien wordt het ontwikkelen voor het OS zo opeens erg aantrekkelijk voor ontwikkelaars.

Volgende week is Microsoft’s Build-conferentie in Amerika waar de softwaregigant het OS officieel zal voorstellen. De verwachting is dat dan ook de overige functionaliteiten en de interface van het OS bekendgemaakt worden.

Bron: thisismynext

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters