Nvidia CEO: “Windows Phone 7-apps zullen op Windows 8 gaan draaien”

De CEO van Nvidia heeft in een interview gezegd dat hij verwacht dat Windows Phone 7-applicaties op Windows 8 zullen kunnen draaien. Voorwaarden is wel dat het Windows 8-systeem op een ARM-chip draait.

Nvidia CEO

Microsoft heeft over zijn nieuwe Windows 8 OS al eerder bekendgemaakt dat het OS ook ondersteuning zal gaan bieden aan ARM-processors. Hiermee lijkt Intel er een zeer geduchte concurrent bij te krijgen aangezien mobiele processors die nu in smartphones en tablets te vinden zijn, straks ook Windows 8 kunnen aansturen. Voordeel van ARM-processors is dat ze een stuk energiezuiniger zijn en ook nog eens minder warm worden. Daarnaast worden de cores steeds sneller; Nvidia is namelijk van plan om eind dit jaar al zijn “Kal El” quadcore-processor voor mobieltjes en tablets te gaan verschepen.

Een functie die Microsoft nog niet over Windows 8 bekend heeft gemaakt is dat het misschien ook wel ondersteuning zal gaan bieden aan Windows Phone 7-applicaties. Windows 8 krijgt ook een gelikte tablet-interface mee van Microsoft en met de mogelijkheid om hierop ook Windows Phone 7-applicaties te draaien wordt het ontwikkelen voor het OS zo opeens erg aantrekkelijk voor ontwikkelaars.

Volgende week is Microsoft’s Build-conferentie in Amerika waar de softwaregigant het OS officieel zal voorstellen. De verwachting is dat dan ook de overige functionaliteiten en de interface van het OS bekendgemaakt worden.

Bron: thisismynext

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via