Nvidia introduceert nieuwe videochip voor gsm's

Nvidia gaat op de GSM World-show in Barcelona zijn nieuwe videochip voor mobieltjes demonstreren. De APX 2500 kan video met een resolutie van 720p afspelen en verbruikt daarbij slechts 200mW.

De Nvidia APX 2500 ‘application processor’ wordt gebakken op een 65nm-proced√© en bevat onder meer een ARM11-kern die een kloksnelheid van 750MHz combineert met 256 kilobyte L2-cache en daarnaast een processor bevat die beelden tot maximaal twaalf megapixels kan verwerken. De grafische kern moet volgens Nvidia dezelfde prestaties kunnen leveren als de Geforce 6-desktopchip. De productie van de APX 2500 start in juni van dit jaar. Nvidia verwacht dat de eerste modellen eind dit jaar in draagbare navigatiesystemen te vinden zullen zijn, terwijl de chip eind 2009 in mobieltjes verwerkt zal worden.

De benaming wijkt af van eerdere mobiele videochips van Nvidia. Deze vielen onder het Goforce-merk. Mogelijk wil Nvidia hiermee de betere prestaties van de AXP 2500 benadrukken. De voorganger, de Goforce 6100, werd op 14 februari 2007 aangekondigd en beschikte over een 250MHz ARM11-processor. Onder meer Motorola gebruikt Goforce-chips in zijn mobieltjes.

Een mogelijke tegenhanger van de APX 2500 is de chip van Texas Instruments die vorige week werd aangekondigd op de International Solid State Circuits Conference in San Fransisco. Het ontwerp van TI is eveneens een 65nm-chip maar dit model heeft acht processorkernen die op 333MHz lopen en beschikt daarnaast over een 512KB L2-cache, terwijl deze chip 209mW verbruikt bij het decoderen van 720p-video met 30 beelden per seconde.

1202737849 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters