'nVidia komt binnenkort met 3D-versie Tegra 2-chip'

Er is een deel van een slide uitgelekt uit een productpresentatie van nVidia, die laat zien dat het bedrijf bezig is met een Tegra 2-processor die speciaal op 3D gericht is. Wat de precieze verschillen zijn is niet bekend.

De eerste 3D-telefoons zijn al gesignaleerd en Nintendo brengt binnenkort een 3D-handheld op de markt, maar de 3D-revolutie binnen de draadloze apparaten blijft nog uit. Misschien dat nVidia daar verandering in kan brengen met de nieuwe chip die uitlekte en op het Mobile World Congress aangekondigd zou moeten worden.

De chip is bijna identiek aan de originele nVidia Tegra 2-chip, met het verschil dat hij volledig op 3D gericht is. Waarin dat precies tot uiting gaat komen is nog niet bekend, maar in ieder geval zal de kloksnelheid wat hoger zijn met 1,2GHz voor beide kernen. De chip moet al in het eerste kwartaal van dit jaar, voor april dus, in productie gaan.

De kans is dan ook niet gering dat er later dit jaar een flink aantal nieuwe 3D-telefoons en -tablets geïntroduceert zullen worden. De eerste daarvan die buiten de Aziatische markt gaat verschijnen lijkt overigens de Optimus Pad van LG te worden, hoewel het niet bekend is of die de standaard Tegra 2-chip, of de 3D-versie zal gebruiken.

nVidia Tegra 2 3D slide

 

Bron: Geeky Gadgets

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters