NVIDIA: goedkope quadcore tablets komen er snel aan

NVIDIA zegt dat er nog deze zomer Androidtablets op de markt komen die draaien op een quadcore processor. De tablets worden op hetzelfde niveau geprijsd als de goedkope Amazon Kindle: rond de 199 dollar.

NVIDIA: goedkope quadcore tablets komen er snel aan schermafbeelding 2012 05 24 om 151158

Het plan voor de Adroid 4.0-tablets is afgelopen week onthuld tijdens een bijeenkomst voor investeerders van NVIDIA. Vice-president Rob Csonger onthulde het plan. Hij zei dat de tablets op de KAI-processor lopen. Dat is volgens hem niet alleen maar een stukje hardware, maar er zit een heel plan achter om de quadcore Tegra 3 system-on-a-chip wereldwijd populair te maken. De tablets op deze chip moeten stukken beter presteren dan de Kindle Fire van Amazon, die dezelfde prijs draagt maar mindere specificaties heeft.

De KAI-processor moet het mogelijk maken om goedkope Android 4.0-tablets te ontwikkelen. Er zit volgens NVIDIA ook meer innovatie in de chip verwerkt. Zo gaat hij zuinig met de energie om terwijl er in de tablet componenten zijn gebruikt die niet zo duur zijn.

Het verhaal van NVIDIA lijkt nog het meest op een verhaal dat hoort bij een soort developer-apparaat, maar het zou best ens kunnen zijn dat er ook een consumentenproduct aan zit te komen. NVIDIA en Asus hebben begin dit jaar eerder samengewerkt om een quadcore tablet te showen die toen 250 dollar kostte, een voor die periode erg laag bedrag. Wellicht was dat het prototype voor een hele range van goedkope quadcore tablets die er nog aan zit te komen dit jaar.

Bron: The Verge

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters