Nvidia maakt haar Tegra 4-processor bekend

Nvidia heeft haar vierde generatie processor aangekondigd tijdens de CES-beurs. De nieuwe chip is gebaseerd op een Cortex A15-core en heeft daarnaast een ingebouwde LTE-chip mee gekregen.

Volgens de CEO van Nvidia is de nieuwe Tegra 4-processor het slechts bewaarde geheim van het bedrijf. De specificaties van de chip waren namelijk al eerder uitgelekt. Desondanks meent de topman wel dat de chip bijzonder snel is; ongeveer 4x sneller dan de Apple A6X-processor en de Kinde Fire HD.

De Nvidia Tegra 4 zal opnieuw een quadcore-processor worden met daarbij een vijfde core die energiezuinig zou moeten zijn en alle lichte taken op zich moet nemen. De grafische kracht van de processor zou tot 6 keer sneller zijn dan die van de Tegra 3. In totaal zou de grafische chip over 72 cores bevatten om zo alle frames netjes te kunnen renderen. De processor doet zijn werk op 1.5GHz maar kan ook tot 2GHz lopen.

De chip kan een scherm aansturen met een resolutie van 2560×1440 pixels en zal dan ook geen moeite hebben met de Full HD-schermen die in 2013 eraan zitten te komen. Daarnaast kan de core ook moeiteloos H.264 video’s decoderen. Ook zou de Tegrachip een camerachip van 350-megapixels kunnen aansturen, mocht dat ooit nodig zijn. Tot slot ondersteunt de chp ook USB 3.0 een DDR3L ram.

Nvidia laat weten dat de nieuwe chip ook LTE ingebouwd heeft, maar onduidelijk is nog of dit op de chip ingebakken is of via een aparte modem werkt. De nieuwe processor zal later dit jaar in de eerste smartphones en tablets gaan verschijnen, de belooft de fabrikant.

Nvidia Tegra 4 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters