NVIDIA maakt nieuwe Tegra 3-processor met betere prestaties

NVIDIA, de producent van de quadcore Tegra 3-processor, voelt de hete adem in zijn nek van concurrerende chipbakkers en heeft aangekondigd dat er nog dit jaar een vernieuwde Tegra 3 aan komt. De voorlopige werknaam is Tegra 3+.

Nvidia Tegra 3

De Tegra 3 heeft inmiddels concurrentie van de Snapdragon S4 van Qualcomm en de Samsung Exynos 4412. Ook zijn er andere system-on-a-chip-bakkers die ineens met quadcoreprocessoren voor mobiele apparaten op de markt komen, zoals bijvoorbeeld Huawei die een eigen processor in zijn nieuwste high-end toestellen stopt.

NVIDIA moet dus iets doen om de concurrentie voor te blijven, en doet dat door de Tegra 3 een ‘specbump’ te geven; er verandert niet zo vreselijk veel aan de huidige processor maar die gaat wel beter presteren. De Tegra 3+, die hoogstwaarschijnlijk nog een andere naam zal krijgen, biedt bovendien LTE-connectiviteit. NVIDIA ziet zich gedwongen om LTE-modems in zijn eigen chips te verwerken, omdat de producent van de meeste LTE-modems voor smartphones – Qualcomm – ervoor heeft gezorgd dat die modems niet lekker samenwerken met de processoren van NVIDIA.

De nieuwe Tegra 3+ krijgt een ‘behoorlijk significante duw’ ten opzichte van de huidige Tegra 3 en gaat topprestaties leveren, zo meldde manager Mike Rayfield in een interview met PC World.

Hoe de Tegra 3+, een soort tussenpaus dus, past in de roadmap van NVIDIA die al vorig jaar werd onthuld, is niet helemaal duidelijk.

Bron: Android Authority

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters