NVIDIA maakt Tegra 3-processor Kal-El officieel

NVIDIA heeft de nieuwe quadcore processor Kal-El officieel bekendgemaakt met een promotiefilmpje. Het nieuwe hart van vele smartphones en tablets brengt de mogelijkheid van hardcore gamen naar het mobiele platform, zo belooft de chipfabrikant.

NVIDIA KAL-EL

Het Tegra 3-platform is de opvolger van de Tegra 2, die begin dit jaar het licht zag en dualcore processoren naar telefoons en vooral tablets bracht. De Tegra 3 Kal-El processor heeft vier kernen. De naam is goed gekozen: het is de buitenaardse naam van Superman. Al eerder is uitgelekt dat NVIDIA zijn mobiele processoren naar superhelden gaat noemen. De opvolgers van de Kal-El worden vernoemd naar Batman, Ironman en Wolverine.

De precieze datum waarop de Kal-El op de markt komt, is nog niet bekendgemaakt door NVIDIA. Wel is bekend dat op 9 november de Asus Transformer Prime-tablet op de markt komt, en daar zal ‘ie waarschijnlijk in zitten.

Verwacht niet dat de nieuwe CPU direct daarna in veel andere smartphones en tablets zal zitten; daar zullen ongetwijfeld nog wat maanden overheen gaan. Wel belooft NVIDIA alvast dat de tablets en smartphones die ermee worden uitgerust, geweldige prestaties aankunnen op het gebied van HD-filmen en films afspelen, multitasking en vooral gamen. De tablet wordt een volwaardige gameconsole met deze processor, aldus de fabrikant in het filmpje dat wij hieronder hebben overgenomen.

Bron: GSM Arena

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters