NVIDIA maakt Tegra 3-processor Kal-El officieel

NVIDIA heeft de nieuwe quadcore processor Kal-El officieel bekendgemaakt met een promotiefilmpje. Het nieuwe hart van vele smartphones en tablets brengt de mogelijkheid van hardcore gamen naar het mobiele platform, zo belooft de chipfabrikant.

NVIDIA KAL-EL

Het Tegra 3-platform is de opvolger van de Tegra 2, die begin dit jaar het licht zag en dualcore processoren naar telefoons en vooral tablets bracht. De Tegra 3 Kal-El processor heeft vier kernen. De naam is goed gekozen: het is de buitenaardse naam van Superman. Al eerder is uitgelekt dat NVIDIA zijn mobiele processoren naar superhelden gaat noemen. De opvolgers van de Kal-El worden vernoemd naar Batman, Ironman en Wolverine.

De precieze datum waarop de Kal-El op de markt komt, is nog niet bekendgemaakt door NVIDIA. Wel is bekend dat op 9 november de Asus Transformer Prime-tablet op de markt komt, en daar zal ‘ie waarschijnlijk in zitten.

Verwacht niet dat de nieuwe CPU direct daarna in veel andere smartphones en tablets zal zitten; daar zullen ongetwijfeld nog wat maanden overheen gaan. Wel belooft NVIDIA alvast dat de tablets en smartphones die ermee worden uitgerust, geweldige prestaties aankunnen op het gebied van HD-filmen en films afspelen, multitasking en vooral gamen. De tablet wordt een volwaardige gameconsole met deze processor, aldus de fabrikant in het filmpje dat wij hieronder hebben overgenomen.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. W8 ns ff -

  Waar is de vijfde kern gebleven waar jullie in een eerder bericht over repten.:S

  Deze zou ervoor zorgen dat de smartphone of tablet het langer zou uithouden

  En het ontbreken van de vijfde kern… Wat betekent dat nu dan?

  1. bartvuijk -

   Helaas zei de topman van NVIDIA daar niets over in het interview dat hij gaf. Maar ik neem aan dat die vijfde kern voor lichte taken er gewoon in zit. Het interview is [url=http://allthingsd.com/20111020/nvidias-jen-hsun-huang-live-at-asiad/]hier[/url] te lezen.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters