nVidia: “Samsung, LG en Motorola zullen belangrijke partners zijn”

nVidia heeft laten weten dat vooral Samsung, Motorola en LG belangrijke afnemers van haar chipsets zullen zijn in de toekomst. Dat dit over Android-producten gaat is duidelijk, maar de reden voor de bestellingen bij nVidia niet.

nVidia logo

nVidia is hard bezig met doordringen tot de mobiele markt met haar Tegra-chips, waar de huidige tablet-rage zeker aan mee helpt. Vooral de krachtige Tegra 2 is in trek voor tablets en ook de eerste berichten over smartphones die Tegra-chips zullen gebruiken zijn al bekend. nVidia heeft nu laten weten welke producenten het bedrijf in de toekomst zullen helpen succesvol te worden in de mobiele markt. Volgens de CEO van het bedrijf zullen vooral Motorola, Samsung en LG grote afnemers worden. Daarbij gaat het logischerwijs vooral om Android-producten.

De keuze van LG wisten we al en is niet opmerkelijk, maar die van Samsung en Motorola zeker wel. Samsung gebruikt nu vooral eigen chips voor haar telefoons, zoals de op het moment veel gebruikte Hummingbird-CPU en binnenkort de Orion-chip. Ook Motorola heeft een vaste producent voor haar chipsets, namelijk Texas Instruments. Zo’n beetje alle smartphones van Motorola werken op het Omap-platform van TI en met het recent aangekondigde Omap 4-platform zal Motorola ook bij TI genoeg mogelijkheden tot innovatie hebben. Wellicht dat beide producenten op zoek zijn naar geschikte chips voor hun tablets; Motorola heeft laten weten bezig te zijn met een Android-tablet en Samsung heeft er zelfs al eentje in de vorm van de Galaxy Tab. Hoewel de tablet van Samsung ook met een Hummingbird-chip is uitegerust, is het Tegra-platform van nVidia bij uitstek geschikt voor tablets en kan het dan ook zijn dat Samsung deze in nieuwe tabs wil gebruiken. Natuurlijk kan het ook zijn dat zowel Samsung als Motorola een voordeel zien in de nieuwe Tegra-chips en ze voor hun smartphones willen gebruiken.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters