nVidia: “Samsung, LG en Motorola zullen belangrijke partners zijn”

nVidia heeft laten weten dat vooral Samsung, Motorola en LG belangrijke afnemers van haar chipsets zullen zijn in de toekomst. Dat dit over Android-producten gaat is duidelijk, maar de reden voor de bestellingen bij nVidia niet.

nVidia logo

nVidia is hard bezig met doordringen tot de mobiele markt met haar Tegra-chips, waar de huidige tablet-rage zeker aan mee helpt. Vooral de krachtige Tegra 2 is in trek voor tablets en ook de eerste berichten over smartphones die Tegra-chips zullen gebruiken zijn al bekend. nVidia heeft nu laten weten welke producenten het bedrijf in de toekomst zullen helpen succesvol te worden in de mobiele markt. Volgens de CEO van het bedrijf zullen vooral Motorola, Samsung en LG grote afnemers worden. Daarbij gaat het logischerwijs vooral om Android-producten.

De keuze van LG wisten we al en is niet opmerkelijk, maar die van Samsung en Motorola zeker wel. Samsung gebruikt nu vooral eigen chips voor haar telefoons, zoals de op het moment veel gebruikte Hummingbird-CPU en binnenkort de Orion-chip. Ook Motorola heeft een vaste producent voor haar chipsets, namelijk Texas Instruments. Zo’n beetje alle smartphones van Motorola werken op het Omap-platform van TI en met het recent aangekondigde Omap 4-platform zal Motorola ook bij TI genoeg mogelijkheden tot innovatie hebben. Wellicht dat beide producenten op zoek zijn naar geschikte chips voor hun tablets; Motorola heeft laten weten bezig te zijn met een Android-tablet en Samsung heeft er zelfs al eentje in de vorm van de Galaxy Tab. Hoewel de tablet van Samsung ook met een Hummingbird-chip is uitegerust, is het Tegra-platform van nVidia bij uitstek geschikt voor tablets en kan het dan ook zijn dat Samsung deze in nieuwe tabs wil gebruiken. Natuurlijk kan het ook zijn dat zowel Samsung als Motorola een voordeel zien in de nieuwe Tegra-chips en ze voor hun smartphones willen gebruiken.

Bron: Into Mobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters