Nvidia stelt officieel de Tegra 3 quadcore-processor voor

Chipproducent Nvidia heeft zijn Tegra 3 core officieel voorgesteld. De eerste tablets met de quadcore-processor zullen dit jaar op de markt komen en de eerste smartphones begin 2012.

Nvidia Tegra 3

Met de presentatie van de Asus Transformer Prime heeft Nvidia ook gelijk zijn nieuwste generatie processoren voor mobieltjes en tablets bekendgemaakt. De nieuwe Nvidia Tegra 3 bestaat uit in totaal 5 cores waarvan er vier bedoeld zijn voor het zware werk en er eentje bedoeld is voor de idle-taken. De vier cores kunnen gezamenlijk op 1.3GHz draaien en een enkele core kan op 1.4GHz zijn werk doen. De vijfde core, die bedoeld is voor taken als 3G-verbinding en andere achtergrondprocessen, doet zijn werk op 500MHz en is vooral bedoeld om de batterij van de smartphone of tablet te ontzien.

De Tegra 3 is er qua snelheid flink op vooruit gegaan. Zo kan hij 1080p-video’s met bitrate van 40MBps prima verwerken. Ook HDMI ondersteunt de core en een tal van andere technieken zoals een ingebouwde gpu die een stuk krachtiger is geworden. De GPU heeft 12 cores en ondersteunt ook stereoscopic 3D.

Fabrikanten als HTC, LG en Samsung hebben al orders bij Nvidia geplaatst voor de nieuwe core, aldus Digitimes. De core zal dit jaar nog in tablets te vinden zijn en vanaf begin volgend jaar in smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters