Nvidia stopt met ontwikkeling van processors

Nvidia stopt met de ontwikkeling chips voor de massa smartphonemarkt. Het Amerikaanse bedrijf gaat zich weer meer focussen op hetgeen waar Nvidia bekend om staat: graphics.

Nvidia stopt met ontwikkeling van processors shield intro
Nvidia Shield

Nvidia’s Tegra-processor zat onder andere op de HTC One X-toestellen en Xiaomi maakt ook veelvuldig gebruik van de Tegra-processors. Het gros van de andere telefoonfabrikanten kiest echter voor een processor van Qualcomm.

De Amerikaanse firma heeft daarom zijn conclusies getrokken en trekt zich terug uit de processormarkt voor massa smartphones. Nvidia gaat zich met haar Tegra-processor weer meer richten op waar het bekend om staat. Graphics is Nvidia’s specialiteit en Nvidia wil zich meer richten op de ontwikkeling van chips voor draagbare toestellen die vooral zijn gemaakt voor het spelen van games. Dat houdt dan ook in dat mobieltjes en apparaten die speciaal zijn gemaakt voor games, nog wel over een Nvidia-chip in de toekomst kunnen gaan beschikken. Nvidia gaat zich dan ook meer op dit segment van de markt richten.

Een voorbeeld hiervan is de Nvidia Shield, waarin een Tegra 4-processor zit. Het apparaat draait op Android en is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. De processor heeft vier Cortex A15-kernen die goed zijn voor 1,9 GHz. Nvidia wil in de toekomst meer van dit soort apparaten ontwikkelen, schrijft the Wall Street Journal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

    "Een voorbeeld hiervan is de Nvidia Shield, waarin een Tegra 4-processor zit…….. Nvidia wil in de toekomst meer van dit soort apparaten ontwikkelen, schrijft the Wall Street Journal."

    Is dat niet erg tegenstrijdig met de kop? Of wordt er bedoelt dat NVidia met andere processors dit soort apparaten gaat ontwikkelen?

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters