Nvidia stopt met ontwikkeling van processors

Nvidia stopt met de ontwikkeling chips voor de massa smartphonemarkt. Het Amerikaanse bedrijf gaat zich weer meer focussen op hetgeen waar Nvidia bekend om staat: graphics.

Nvidia stopt met ontwikkeling van processors shield intro
Nvidia Shield

Nvidia’s Tegra-processor zat onder andere op de HTC One X-toestellen en Xiaomi maakt ook veelvuldig gebruik van de Tegra-processors. Het gros van de andere telefoonfabrikanten kiest echter voor een processor van Qualcomm.

De Amerikaanse firma heeft daarom zijn conclusies getrokken en trekt zich terug uit de processormarkt voor massa smartphones. Nvidia gaat zich met haar Tegra-processor weer meer richten op waar het bekend om staat. Graphics is Nvidia’s specialiteit en Nvidia wil zich meer richten op de ontwikkeling van chips voor draagbare toestellen die vooral zijn gemaakt voor het spelen van games. Dat houdt dan ook in dat mobieltjes en apparaten die speciaal zijn gemaakt voor games, nog wel over een Nvidia-chip in de toekomst kunnen gaan beschikken. Nvidia gaat zich dan ook meer op dit segment van de markt richten.

Een voorbeeld hiervan is de Nvidia Shield, waarin een Tegra 4-processor zit. Het apparaat draait op Android en is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. De processor heeft vier Cortex A15-kernen die goed zijn voor 1,9 GHz. Nvidia wil in de toekomst meer van dit soort apparaten ontwikkelen, schrijft the Wall Street Journal.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters