nVidia Tegra 3-processor krijgt Quad-core mee voor smartphones en tablets

Op een uitgelekte roadmap van nVidia is te zien dat de opvolger van de nVidia Tegra 2-processor een Quad-core opstelling zal gaan krijgen. De Tegra 3-processor zal rond de herfst uit gaan komen en waarschijnlijk volgende maand door nVidia officieel gemaakt worden.

Eerder werd bekend dat nVidia haar huidige Tegra 2-processor zal gaan uitbreiden met 3D-mogelijkheden en een hogere kloksnelheid. De verwachting is dat tablets zoals de LG Optimus Pad deze nieuwe processor al mee gaan krijgen om zo 3D-opnames te kunnen verwerken en een 3D-scherm aan te kunnen sturen. Maar nVidia lijkt nog grotere plannen te hebben voor tablets en smartphones. Uit de zelfde presentatie is nu ook de gehele slide gelekt waarop ook informatie over de nVidia Tegra 3 is te vinden.

De Tegra 3-processor lijkt een beest van een chip te gaan worden. Volgens de producent zal de chip voor tablets gaan beschikken over een Quad-core kern waarbij de vier afzonderlijke kernen op 1.5GHz gaan lopen. Dit alles stelt de tablet in staat om Blu-ray films af te spelen op een Full HD-resolutie, te weten 1920×1200 pixels. Deze zogenaamde T30-core ligt al bij verschillende producenten om zo getest te kunnen worden, aldus de presentatie. Dit betekent dat de eerste producenten nu al voorzien worden van deze uiterst krachtige processor om ze zo te kunnen inbouwen in hun telefoons. De massaproductie van de chips gaat rond de herfst van start waarna producenten voorzien kunnen worden van de processor voor massaproductie.

Voor de smartphones heeft nVidia een zogenaamd AP30-core klaar staan die over vier of over twee cores kan beschikken, aldus de slide. Deze processor zal naar verwachting ook op 1.5GHz gaan lopen per core en kan beelden tot 1366×768 pixels ophoesten. Onduidelijk is echter of ook 3D mee genomen zal worden zoals bij de Tegra 2 3D het geval zal zijn. Beide nieuwe chips zullen echter wel beschikken over zogenaamde Ultra Low Power-technologie waarmee de batterij aanzienlijk bespaard zal worden.

Volgens de bron zullen pas de eerste apparaten vanaf 2012 voorzien zijn van deze derde generatie nVidia-chips.

nVidia Tegra 3-roadmap

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters