nVidia Tegra multimediaprocessor in actie

Op 3 juni 2008 toonde nVidia haar Tegra-processor voor het eerst aan het publiek. Vandaag is All About Phones op bezoek gegaan bij nVidia om een kijkje te nemen wat dit werkpaard allemaal kan. De processor moet 3D-gaming, HD-video en ultieme multimedia-ervaringen naar de mobiele telefoon brengen.

Nvidia Tegra

De stand van nVidia staat volledig in het teken van de Tegra-processor. Het meest opvallende is een enorm groot lcd-scherm met daaraan een klein kastje dat High-Definition video afspeelt. De kwaliteit van de film is werkelijk verbluffend. Iets verder op de stand liggen een paar prototypes die gebruik maken van de Tegra-processor. Op vrijwel ieder prototype draait een ander besturingssysteem om te laten zien dat de processor goed om kan gaan met de verschillende platformen.

Nvidia Tegra

Een nVidia-medewerker was zo vriendelijk om ons een demonstratie te geven van wat er allemaal mogelijk is met de processor. Voor de demonstratie gebruikt nVidia zelfgemaakte prototypes die we in deze gedaante niet zullen terugzien op de markt. Als eerste werd er een 720p (high-definition) video gestart, die er haarscherp zag. Intussen ging de medewerker terug naar het menu om de rest te demonstreren. Terwijl de medewerker door het menu bladerde, speelde de video door op de achtergrond. Vervolgens kregen we een kleine 3D-demonstratie om de grafische krachten in actie te kunnen zien.

Nvidia Tegra

De 3d-animaties hadden meer detail dan we tot nu toe op mobiele telefoons hebben gezien. Intussen speelde de HD-film op de achtergrond gewoon door. Ook de fotoverkenner zat vol animaties en mooie effecten. De gehele interface die nVidia voor het prototype heeft ontwikkeld, draaide op Windows CE. Echter wist de nVidia-medewerker ons te vertellen dat de processor probleemloos kan omgaan met Windows Mobile en Android. Ter demonstratie draaiden enkele prototypes ook op Android maar deze hadden helaas geen spectaculaire programma’s om de kracht van de processor te demonstreren.

Fabrikanten kunnen gebruikmaken van de Windows CE-demonstratiesoftware van nVidia voor het ontwikkelen van hun eigen producten. Hopelijk komen er snel fabrikanten die het concept van nVidia oppakken en in verder ontwikkelde vorm op de markt brengen.

Nvidia Tegra

We eindigden met de vraag of de grote merken al interesse hebben getoond in het werkpaard van nVidia. Het antwoord hierop was dat er onderhandelingen plaatsvinden met fabrikanten van alle grote mobiele telefoonmerken. Voornamelijk de ondersteuning voor Windows Mobile en Android zullen het gebruik van de Tegra-processor pushen. In het tweede helft van 2009 kunnen we volgens de werknemer de eerste telefoons met een Tegra-processor verwachten.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters