NVIDIA toont zijn APX 2500 telefoon

NVIDIA heeft vandaag zijn eerste gsm laten zien die voorzien is van een krachtige grafische chip. Dit toestel zal tevens HSDPA hebben en op Windows Mobile 6 lopen.

De APX 2500 kan video met een resolutie van 720p afspelen en verbruikt daarbij slechts 200mW. Dit betekent dus dat de batterij erg lang mee kan gaan waardoor je meer tijd hebt om te gamen en video’s af te spelen op HD kwaliteit. De Nvidia APX 2500 ‘application processor’ wordt gebakken op een 65nm-proced√© en bevat onder meer een ARM11-kern die een kloksnelheid van 750MHz combineert met 256 kilobyte L2-cache en daarnaast een processor bevat die beelden tot maximaal twaalf megapixels kan verwerken. De grafische kern moet volgens Nvidia dezelfde prestaties kunnen leveren als de Geforce 6-desktopchip. De productie van de APX 2500 start in juni van dit jaar. Nvidia verwacht dat de eerste modellen eind dit jaar in draagbare navigatiesystemen te vinden zullen zijn, terwijl de chip eind 2009 in mobieltjes verwerkt zal worden zoals dit test model dat hieronder te zien is.

Dit toestel, ook genaamd de APX 2500, zal lopen op Windows Mobile 6. Het is echter een test model dat voor producenten bedoeld is als referentie materiaal. De APX 2500 chip zal echter wel ondersteuning bieden aan Windows Mobile 6 en HSDPA connectiviteit. Ook is er de mogelijkheid om via de chip Quad-band netwerken te bereiken en zelfs Wifi en bluetooth is niet uitgesloten. HTC heeft naar verluid al intresse getoond in deze chip en volgens Nvidia zal het eerste model van “een” producent dus vanaf 2009 op de markt zijn.

nvidia-apx-2500-development-platform 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters