NVIDIA-topman bevestigt ontwikkeling van vier nieuwe processoren

CEO Jen-Hsun Huang van NVIDIA meldde vandaag in een toespraak in Azië dat het bedrijf op dit moment bezig is met de ontwikkeling, en productie, van vier nieuwe mobiele processoren: de reeds bekende Kal-El, Wayne, Logan en Stark.

nVidia Tegra 3-roadmap

Dat zijn codenamen voor vier superhelden. Kal-El is Superman, Wayne staat voor Batman, Logan is Wolverine en Stark is Ironman.

De processoren beloven dan ook geweldige kracht en prestaties. Over de drie laatste onthulde de topman weinig, over Kal-El is al bekend dat het een quadcore processor gaat worden die volgens Huang waarschijnlijk in de nieuwe Asus Transformer Prime-tablet zal zitten, waarmee dat het eerste apparaat is dat van deze processor wordt voorzien.

Huang vertelde dat NVIDIA iets van twee miljard dollar in de ontwikkeling van de nieuwe generaties processoren heeft gestoken. Ook lichtte hij een tipje van de sluier op, maar niet meer dan dat, over het project Denver – waarmee de Tegra-processoren van NVIDIA naar de desktop-pc gaan komen. De Stark-processor zou geschikt zijn voor pc’s.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Hoop dat deze procesooren ze weer een beetje omhoogtrekt, na de slechte cijfers dit jaar. Via/S3 is kleiner maar deed het in verhouding beter dit jaar.

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters