Oculus PC bundel moet Virtual Reality toegankelijker maken

Virtual Reality-bedrijf Oculus start met het verkoop van een totaalpakket die VR toegankelijker moet maken. Met een prijs van 1330 euro is de Oculus PC-bundel echter alles behalve behapbaar voor de eerste de beste consument.

Er zijn een aantal bedrijven die meewerken aan de Oculus PC-bundel, waaronder Asus, Alienware en Dell. De voorverkoop start op 16 februari. Voor 1330 euro krijg je een Oculus-bril, een Xbox One-controller, een sensor, computer en een aantal Virtual Reality-spelletjes, zoals Valkyrie en Lucky’s Tale. Andere games, zoals al beschikbare RPG’s, shooters en puzzels zul je er zelf bij moeten kopen.

Op het Mobile World Congress in Barcelona is Oculus ook aanwezig, waar het ongetwijfeld een goed visitekaartje wil afgeven voor de bundel. Andere VR-bedrijven zijn er namelijk ook aanwezig, net als All About Phones. Wij zullen het over anderhalve week absoluut niet nalaten om een kijkje te nemen bij Oculus en andere VR-bedrijven, om te kijken welke vooruitgangen er zijn geboekt. Inmiddels is Oculus niet meer een compleet nieuw fenomeen en dus is het interessant om te zien of het bedrijf met nieuwe innovaties kan blijven komen.

Virtual Reality

Alienware oculus
Alienware PC met de Oculus Rift

In het najaar van 2014 bracht Oculus in samenwerking met Samsung de Gear VR uit, een Virtual Reality-bril waar de Samsung Galaxy Note 4 in past. In de Gear VR doet de telefoon het werk, het zijn de hersenen én het beeldscherm van de bril. Op Mobile World Congress zal Samsung een nieuwe Virtual Reality-gadget uitbrengen, de Gear 360 is waarschijnlijk bestuurbaar met de Gear VR. Zodra je de smartphone in de Gear VR stopt kom je in een Oculus app store waar veel apps missen en ook zit er geen Youtube app bij. Wil je de Youtube-app wel, dan kun je beter voor de Oculus PC-bundel gaan. Zo heb je namelijk uitgebreidere mogelijkheden, onder andere met betrekking tot games en video’s.

Oculus PC bundels

Oculus PC bundels
Oculus PC bundels

 

Bron: Oculus.com

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters