Oculus Rift update maakt kamergrote VR mogelijk

Oculus Rift krijgt, net zoals de HTC Vive, bewegingssensoren waardoor het mogelijk wordt om rond te lopen in een kamer en dus ook in een spel. Door rond te kunnen lopen wordt de ervaring van Virtual Reality echt versterkt. Rondlopen in Virtual Reality is een ervaring die je met de Oculus voorheen niet had.

UpdateRift

Er zijn talloze brillen en headsets die je kunt opzetten om Virtual Reality te ervaren. Maar er zijn nog steeds twee uitblinkers: de Oculus Rift en de HTC Vive, ze hebben allebei hun nadelen en voordelen. Een voordeel van de Oculus Rift is dat hij erg comfortabel is waardoor je langer in de meeslepende ervaring blijft. Het voordeel van de HTC Vive is dan weer dat je kan rondlopen door een kamer dnakzij sensoren. Oculus komt met een update voor de Rift waardoor je net zoals de HTC Vive kan rondlopen, mits je natuurlijk de nodige sensor aanschaft. Het is erg mooi dat Oculus zich niet meer wil limiteren tot zittende games. Er is op dit moment wel een probleem, bij de Oculus Rift krijg je slechts één beweginssensor dus waar haal je die andere drie vandaan. Het is op dit moment ook nog niet mogelijk om een losse beweging sensor te bestellen bij Oculus. Alleen als je nog een Oculus Rift erbij haalt dan heb je er een sensor bij. Dus om echt te kunnen rondlopen in VR met de Oculus zul je nog even moeten wachten tot ze de sensoren los gaan verkopen.Rift

Oculus Rift Touch

De nieuwe controllers van Oculus zijn de Touch controllers. Ze werken hetzelfde als de Vive controllers en zien er alleen net wat minder uit als een Nintendo Wii controller. De Touch controllers zijn ‘de’ manier om de Oculus meer meeslepend te maken. Maar er zit ook een nadeel aan. Er zullen altijd mensen zijn die met de oude controllers zullen blijven spelen terwijl Oculus wilt dat iedereen overstapt op de Touch controllers. Omdat het kopen van de nieuwe controllers, en de nog niet verkrijgbare sensoren, bijna even duur zou zijn als het kopen van een tweede Oculus Rift, maakt het dat de HTC Vive een veel voordeligere optie is. Oculus zal dus iets aan zijn prijzen moeten veranderen willen ze kunnen blijven concurreren met HTC en later misschien wel nog andere concurrenten.

Hier een video hoe de Oculus Rift samen werkt met de Touch controllers en vier bewegingssensoren.

Bron: Engadget.com

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters