Officiële foto’s tonen Xperia XZ1 Compact

Een paar dagen geleden verschenen de eerste officiële fotos van de Sony Xperia XZ1 al online. Nu is het de beurt aan het kleinere broertje: de Xperia XZ1 Compact. Tot nu toe hebben we alleen wat renders gezien, gebaseerd op 3D modellen, en een vage foto van het toestel in het wild. Maar dit is dus the real deal en we kunnen eindelijk de compacte cutie goed bekijken.

Bekend Sony uiterlijk zonder antennelijnen

Als eerste valt op dat het design van het toestel de stijl van de XZ1 heeft overgenomen, hoewel er natuurlijk wel verschillen zijn. Zo heeft de XZ1 Compact niet de antennelijnen aan de achterkant van zijn grotere broer. Aangezien de antenne signalen niet door een metalen behuizing heen werken, nemen we aan dat het toestel aan de achterkant uitgerust is met plastic.

Bij de XZ1 is dit metaal, vandaar dat de antellenlijnen daar wel nodig zijn. Hoewel de achterkant waarschijnlijk dus van plastic is bij de XZ1 Compact, is de voorkant wel afgewerkt met een gelikte glanzende metallic rand om het display.

Sony Xperia XZ1 Compact

Geen instant pairing en Android Pay

Een ander verschil met de normale versie van de XZ1 is dat waar deze een NFC chip heeft verwerkt in de achterste camera, dit niet het geval is bij de compacte versie. Naast de Compact camera is namelijk geen NFC tag te zien, wat zou betekenen dat het toestel geen instant pairing en Android Pay mogelijkheden heeft.

Sony Xperia XZ1 Compact

Xperia XZ1 Compact met 4.6 inch display echt compact

Volgens de berichten komt de XZ1 Compact met een 4.6 inch display, wat inderdaad vrij compact is. Verder krijgt het een Snapdragon 835 processor met 4GB RAM. Verwacht wordt dat de kleine smartphone wordt uitgerust met een 19 megapixel camera net als de XZ1. Hoewel het toestel op de foto een roze behuizing heeft, wordt verwacht dat hij ook in het zwart, blauw en zilver beschikbaar zal zijn.

Sony Xperia XZ1 Compact

Waarschijnlijk zien we het toestel volgende week verschijnen tijdens IFA 2017 samen met de Xperia X1 en Xperia XZ1. We hoeven gelukkig dus niet lang meer te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Evert -

    Als dit werkelijke officiële foto’s van de compact zijn is er wel degelijk een NFC chip aanwezig! kijk maar eens goed naar de foto, tussen flitser en logo!

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters