‘Samsung werkt aan zevende generatie OLED displays’

Hoewel Samsung Display al goed is voor 95% van de van de OLED displays wereldwijd, blijft Samsung hard doorwerken om de schermen nog verder te ontwikkelen.

Volgens één van de top analisten zou Samsung al bezig met plannen voor de zevende generatie OLED displays. Hierbij moet gedacht worden aan opvouwbare schermen, chip-on-plastic schermen en 800ppi hoge resolutie displays.

Productie zevende generatie OLEd display begint pas volgend jaar

Hoewel Samsung waarschijnlijk al bezig is met de theoretische kant van de displays, zal de productie pas in het tweede kwartaal van 2018 beginnen. Het is niet verrassend dat de schermen pas volgend jaar zullen verschijnen, aangezien de meeste smartphone bedrijven net pas toekomen aan de zesde generatie displays.

Samsung zevende generatie OLED displays

Opvouwbare schermen

De opvouwbare schermen zijn de afgelopen tijd al meerdere malen in online berichten verschenen. Met name de opvouwbare Galaxy X zou uitgerust zijn met één van deze schermen. Volgens de geruchten zou Samsung later dit jaar al voorzichtig beginnen met Galaxy X prototypes voor verschillende testdoeleinden.

Chip-on-plastic displays

Met de chip-on-plastic displays worden AMOLED schermen bedoeld, welke plastic gebruiken in plaats van glas substraten. Dit kan vergeleken worden met de gebogen schermen bij de Samsung Galaxy S8 en S8+.

800ppi resolutie

Wat de 800ppi hoge resolutie schermen betreft, is het niet de eerste keer dat hierover berichten verschijnen in combinatie met Samsung. Schermen met deze resolutie zijn niet echt bestemd voor tv schermen, maar eerder voor de kleinere apparaten. Een smartphone met een 5.5 inch display met een resolutie 4K Ultra HD resolutie van 3840 x 2160 pixels zou bijvoorbeeld een pixeldichtheid hebben van 801ppi. Volgens oudere geruchten zou de Galaxy S8 met zo’n display uitgerust worden. We weten inmiddels dat Samsung uiteindelijk toch heeft gekozen voor het Infinity Display.
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters