Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op

Apple was/is voor de iPhone X zeer afhankelijk van zijn grootste concurrent. Dan hebben we het natuurlijk over Samsung. De Koreaanse techgigant is de enige fabrikant die op zo’n grote schaal OLED-panelen kan produceren, van een hoge kwaliteit. Daardoor kon Samsung het belangrijke component voor een flinke prijs aan Apple slijten. Dat is naar verluidt mede de reden dat de iPhone X zo prijzig is. 

Apple schroeft productie iPhone X terug, Samsung de dupe

Balen voor Apple, maar nu maakt Samsung hard kennis met de andere kant van het verhaal. De iPhone X doet het minder goed dan men hoopte. Daardoor heeft Apple volgens geruchten besloten om de productie nog dit kwartaal terug te schroeven. Oftewel, er zijn minder schermpanelen nodig. Wie is daar ook flink de dupe van? Precies, Samsung. Uit Japanse bronnen blijkt dat de fabrikant gehaast bezig is met nieuwe klanten zoeken, voor zijn OLED-panelen.

iPhone crash karakter
De iPhone X

Apple schroeft zijn productie elk jaar terug, na de feestdagen. Dan lopen de verkopen immers terug. Dat is heel normaal, maar dit jaar schijnt de terugloop een stuk drastischer te zijn. Analisten voorspelden voor de onthulling van de nieuwe iPhone dat de verkopen juist door het dak zouden gaan. De iPhones van voorgaande jaren waren niet bijzonder spannend. Het nieuwe design zou naar verwachting ertoe leiden dat veel consumenten zouden upgraden.

Uitgestelde supercycle

Samsung bereidde zich daarop voor door de productie verder op te schroeven. Het resultaat is nu een overschot aan OLED-panelen, zonder een klant die ze opkoopt. Om het allemaal nog erger te maken hebben andere fabrikanten sneller dan verwacht hun OLED-fabrieken gereed voor productie. Ook hun kwaliteit ligt steeds hoger. Apple gaat voor de iPhones van eind dit jaar bijvoorbeeld in zee met Japan Display. Dat zorgt ervoor dat Samsung niet meer de hoofdprijs kan vragen.

Voor Apple wordt het feestje vooral uitgesteld. De hoge prijs van de iPhone X gooide voor veel consumenten roet in het eten. We weten al dat Apple dit jaar met een goedkopere opvolger van de iPhone X komt, met het prijskaartje dat je de afgelopen jaar van nieuwe iPhones gewend was. Naar verwachting zal dat alsnog voor een supercycle zorgen. Apple plukt daar echter de vruchten van, Samsung niet. Het laat maar weer eens zien wat voor een ingewikkelde markt het is. Check hier wat je kunt verwachten van de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters