Onderzoekers verwerken oled-scherm in kledingstof

Fabrikanten proberen steeds meer hun wearables aan de man te brengen. Er blijft echter altijd de begrenzing van het moeten dragen van de wearable. Dat kan je vergeten en bovendien kan het bijvoorbeeld oncomfortabel zitten. Nu hebben onderzoekers van de onderzoeksuniversiteit KAIST misschien een oplossing gevonden. Zij hebben namelijk een oled-scherm in kledingstof ontwikkeld.

WearableDaarvoor ontwikkelde het onderzoeksteam eerst een soort stof die geen stroeve randen had en niet te veel uitzette als je hem verhit. Uiteindelijk kreeg dat de vorm van een speciaal soort textiel, dat plat is. Het lijkt op een glazen bord maar heeft de flexibiliteit van stof. Vervolgens verwerkten de onderzoekers de oleds via een thermisch afzettingsproces.

Smartwatches in kleren

Op deze manier zou het dus in de toekomst mogelijk zijn om smartwatches of fitness trackers in kleren te verwerken. Wat dit betreft is geduld echter een schone zaak. De technologie is namelijk nog niet klaar om in de praktijk gebruikt te worden.

Honor Watch S1

Een aantal weken geleden kondigde Honor nog een nieuwe smartwatch aan, de Honor Watch S1. Deze wearable valt eigenlijk meer onder de categorie fitness tracker, met onder meer een snelheidsmeter en een hartslagsensor. Wel zitten er een aantal smartwatch-achtige functies in de S1 verwerkt. Zo kan je bijvoorbeeld meldingen van je smartphone op je Honor-horloge zien. De Honor Watch S1 kost in China omgerekend 90 euro.

Bron: Business Korea via PhoneArena

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters